A tesóm kisfia 8 hónapos és még nem ül meg egyedül, néhány mp-re sem. Nem kúszik, és 5 hónaposan fordult át először. Ez már gondnak számít?
Vannak ilyen lusta babák, biztos kiegyensúlyozott, szemlélődő, elmélyülő gyerek lesz, és alapos, nyugodt felnőtt.
Ha vigyorog, akkor nem hiszem, hogy baja lenne, csak ilyen.
Lehet, tudós lesz, nem olimpiai bajnok.
Az orvos, védőnő rendszeresen ellenőrzi, továbbküldenék, ha valami gyanúsnak tűnne.Szerintam ne aggódj!
Lehet, hogy ő csak figyel, és hirtelen egyszerre fog mindent csinálni.
A bolgár babákat pár évtizede még szorosan bepólyálva(szinte lekötözve egy bölcsőben)egy éves korukig a szobában tartották. Viszont mindig volt velük valaki, aki foglakozott velük. Amikor levették a pólyát, néhány hét alatt alatt felálltak, elindultak, behozták a lemaradást. Ő se késett le semmiről még.
Ki is volt az, talán Edison? Aki négy éves koráig egy szót sem szólt, és akkor kerek mondatokban megszólalt?
Egyébként játszik(a kezével, lábával, szájával), gügyög?
Az én fiam soha nem kúszott, kihagyta. Aki ilyen kihagyós, annak görcsös lehet az írása majd esetleg, de lehet fejleszteni. Sokat kell ringatni, hintáztatni.
Van bölcsője, hintája, karra veszik, ringatják, lovagoltatják?Van olyan menyezetről belógatható vászon hinta"szék", olyan, mintha egy hintaágy két végét egy helyre akasztanánk, az ebben való ringatózás kicsenek-nagynak egyaránt jót tesz.
A babanet szerint az átlaggyerek 8-9 hónaposan ül fel.
A 3.válaszban van.
Most megnéztem, az én fiam is csak 9 hónaposan ült fel, de egy évesen egyedül elindult! Ami akkor(20éve)nagyon korainak számított. Ezek a mai babák a meglepően gyorsak, egyik- másik.Talán a terhesvitaminok ?
A barátnőm gyereke nem is ült nem is mászott, csak egyszer felhúzta magát. Merev lábakkal. S majd onnan visszatottyant. Sokáig csak így tudott leülni. Ha előbb felállt. Különböző megoldások vannak :)
Szerintem a doki elég babát látott, hogy lássa, hogy nem fura. Ha baja lenne, az anyja lenne a legnyugtalanabb. Ne foglalkozzatok ezzel, nem lóverseny. Tudja majd az anyja, mit kell csinálni, ne félj! Érezné, ha valami nem lenne rendben. Hidd el, jó az anyák ösztöne! Hiszen az "anyai ösztön" külön kifejezés! Teljesen időben van, semmi gond.
Ez nem a versenyszféra, mehet a saját tempójában nyugodtan.
Azt hiszed a harmadik - negyedik gyereket valaki tornáztatja? Mégis elindulnak. Megnő a bokor alatt is, ha tanítgatják jó, dehát az ágy alá dugva is megnőnének a gyerekek. Hadd csinálja a saját ritmusában. Ha az anyja-apja nem aggódik, akkor nektek kár lenne beleszólni.
Mindegyik furcsa ám, mikor megszületik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!