Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A tesóm kisfia 8 hónapos és...

A tesóm kisfia 8 hónapos és még nem ül meg egyedül, néhány mp-re sem. Nem kúszik, és 5 hónaposan fordult át először. Ez már gondnak számít?

Figyelt kérdés
Tesóm szerint minden rendben, nagyon ügyi a baba, totál ködösen látja a picit. Én viszont aggódom. Akiket én láttam eddig babákat sokkal ügyesebbek voltak. Áron, a kisfia, a mai napig megfeszíti magát, ha felvesszük, mindenkire vigyorog, kiskorában nehezen lélegzett, viszont beteg sosem volt. Ha tudtok, segítsetek, melyikünknek van igaza, nem szeretném a tesómat feleslegesen megijeszteni. Köszi előre is!
2009. márc. 28. 11:49
 1/7 anonim ***** válasza:
Én megnézetném orvossal,és tőle kérnék tanácsot.Én kisfiam 9 hónapos de már 1,5 hónapja kapaszkodva feláll,mászik komppal közlekedik viszont nem forog.Mi voltunk neurologiai vizsgálaton pici korátol fogva mert volt előzmény ami miatt kellett.a doki mindent rendben talált viszont azt mondta hogy a beszédfejlődésére kihathat a későbbiekben hogy nem forog.Tudom nem minden gyerek fejlődik egyformán,de saját megnyugtatásotok érdekében kérdezzétek meg a dokit.Csecsemőtanácsadáson a védőnő orvos mit mondott?
2009. márc. 28. 12:07
 2/7 anonim ***** válasza:

Vannak ilyen lusta babák, biztos kiegyensúlyozott, szemlélődő, elmélyülő gyerek lesz, és alapos, nyugodt felnőtt.

Ha vigyorog, akkor nem hiszem, hogy baja lenne, csak ilyen.

Lehet, tudós lesz, nem olimpiai bajnok.

Az orvos, védőnő rendszeresen ellenőrzi, továbbküldenék, ha valami gyanúsnak tűnne.Szerintam ne aggódj!

Lehet, hogy ő csak figyel, és hirtelen egyszerre fog mindent csinálni.

A bolgár babákat pár évtizede még szorosan bepólyálva(szinte lekötözve egy bölcsőben)egy éves korukig a szobában tartották. Viszont mindig volt velük valaki, aki foglakozott velük. Amikor levették a pólyát, néhány hét alatt alatt felálltak, elindultak, behozták a lemaradást. Ő se késett le semmiről még.

Ki is volt az, talán Edison? Aki négy éves koráig egy szót sem szólt, és akkor kerek mondatokban megszólalt?

Egyébként játszik(a kezével, lábával, szájával), gügyög?

Az én fiam soha nem kúszott, kihagyta. Aki ilyen kihagyós, annak görcsös lehet az írása majd esetleg, de lehet fejleszteni. Sokat kell ringatni, hintáztatni.

Van bölcsője, hintája, karra veszik, ringatják, lovagoltatják?Van olyan menyezetről belógatható vászon hinta"szék", olyan, mintha egy hintaágy két végét egy helyre akasztanánk, az ebben való ringatózás kicsenek-nagynak egyaránt jót tesz.

A babanet szerint az átlaggyerek 8-9 hónaposan ül fel.

A 3.válaszban van.

[link]

2009. márc. 28. 12:09
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Az én kisfiam most 1-éves és most kezdett el mászni eddig csak ült.Lehet,hogy meg kéne nézetni a tesód kisfiát ha még nem ül,de a kisfiúk mindig később csinálnak mindent és ha nagy baba mint az enyém /80cm,és majdnem 13kg/kisebb korába sem volt kicsi mindenki csodálkozott rajta hogy milyen nagy.Szóval én csak a mi példánkat tudom felhozni a doki szerint nincs semmi baj vele 11-hónaposan tudott először magától felülni.Gondolom a dokit már kérdezte ez ügyben,hogy nincs-e baj.Én már nem idegeskedek majd egyszer ő is utoléri a többieket.
2009. márc. 28. 12:10
 4/7 anonim ***** válasza:

Most megnéztem, az én fiam is csak 9 hónaposan ült fel, de egy évesen egyedül elindult! Ami akkor(20éve)nagyon korainak számított. Ezek a mai babák a meglepően gyorsak, egyik- másik.Talán a terhesvitaminok ?

A barátnőm gyereke nem is ült nem is mászott, csak egyszer felhúzta magát. Merev lábakkal. S majd onnan visszatottyant. Sokáig csak így tudott leülni. Ha előbb felállt. Különböző megoldások vannak :)

2009. márc. 28. 12:16
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia!Mi voltunk a Pető Intézet egyik kondutoránál kivizsgáláson a feszítés miatt 3,5 hónaposan,javasolt rá tornát és azt mondta,hogy akkor van a gond,ha 6 hónapos korig nem hagyja el a baba és ha feszíti magát simogassuk és ne hagyjuk neki.Rá 1 hónapra voltunk kontrollon,sokat javult,mondjuk ő szépen is forgott és azt mondták,hogy legközelebb akkor menjünk csak,ha 9 hónaposan nem tud stabilan ülni önállóan pár percig legalább.Szóval én lehet,hogy a tesód helyében megnézetném inkább feleslegesen,minthogy ne vegyenek vmit észre,amit még idejében könnyebben lehetett volna kezelni.Persze lehet,hogy csak lassabban fejlődik,de minden ok.Remélem,tudtam segíteni.
2009. márc. 28. 12:16
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! A tesóm lusta kicsit tornáztatni, lehet, hogy csak ez a gond nála. A mosolygás nekem azért fura, mert ilyen idősen már kellene, hogy tartson kicsit az idegenektől, nem? Egyébként gügyög, nézelődik, de nekünk születése pillanatától furcsa volt, az az igazság. A doki-védőnő nem nagyon foglalkozik vele, kérdezi, hogy minden rendben? Tesóm meg persze, nagyon ügyes a baba. De sose részletezik, mit jelent az ügyes. Tesómnak minden ügyes, amit a gyerek csinál.
2009. márc. 28. 12:18
 7/7 anonim ***** válasza:
28%

Szerintem a doki elég babát látott, hogy lássa, hogy nem fura. Ha baja lenne, az anyja lenne a legnyugtalanabb. Ne foglalkozzatok ezzel, nem lóverseny. Tudja majd az anyja, mit kell csinálni, ne félj! Érezné, ha valami nem lenne rendben. Hidd el, jó az anyák ösztöne! Hiszen az "anyai ösztön" külön kifejezés! Teljesen időben van, semmi gond.

Ez nem a versenyszféra, mehet a saját tempójában nyugodtan.

Azt hiszed a harmadik - negyedik gyereket valaki tornáztatja? Mégis elindulnak. Megnő a bokor alatt is, ha tanítgatják jó, dehát az ágy alá dugva is megnőnének a gyerekek. Hadd csinálja a saját ritmusában. Ha az anyja-apja nem aggódik, akkor nektek kár lenne beleszólni.

Mindegyik furcsa ám, mikor megszületik.

2009. márc. 28. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!