Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tapasztalt anyukak tanacsat...

Tapasztalt anyukak tanacsat kerem. Meddig tarthat ez?

Figyelt kérdés
16 honapos a kisfiam,sajnos tegnap ejszaka beteg lett.Gyomormenesre es lazra gondolok,es meg egy hetes natha is van a haterbe.SOHA idaig nem volt beteg,nagyon aggodom.Ma beszeltema dokinkkal es mondta h adjak neki Nurofent es hasmenesre is ajanlott egy gyogyszert.Mar kapott is belole,egy nap 3-szor kell abbol adjak.Azt is mondta h semmi fele etelt ne adjak zoldsegen kivul azt is fove,de ne sokat es ne legyen zsiros.Meg szopik a picinyem.Annyira sajnalom ot,nagyon nehezen lelegez...nyugos,sir,kedvetlen.Szoval nagyon beteg.Meg annyit mondot az orvos ha nem javul akkor hetfon talalkozunk.Szerintetek hetfoig lesze valami gyogyulas?
2011. júl. 2. 20:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Honnan tudná bárki is, hogy meddig fog tartani? Valószínű elkapott valami vírust. Sok folyadék, lázcsillapítás és sok szeretet. Szerintem hétfőn már sokkal jobban lesz. Amúgy mi az a gyomormenés?
2011. júl. 2. 20:36
 2/16 A kérdező kommentje:
Hasmenes
2011. júl. 2. 20:37
 3/16 anonim ***** válasza:

Én nem várnék hétfőig vagy kihívnám az ügyeletet vagy bevinném!

Többet így nem tudok mondani, de nem várnék ahogy írod nincs túl jól, jobb lenne ha orvos látná.

2011. júl. 2. 20:37
 4/16 anonim ***** válasza:
a hasmenését kezeld ugy mint a doki mondta de sok folyadékot is adj neki vagy sürün cicizzen, nehogy kiszáradjon.a náthára sok mindent nem lehet, esetleg ha már van akkora akkor vegyél neki nasivin orrcseppet és sterimart, az egy tengeri so, ugy kell csinálni, hogy sterimárt fujsz az orrába (nem fáj, nem csip, csak utálják), aztán vársz kicsit és kiporszivozod, a sterimar feloldja a tanyot:9 aztán ha kiporszivoztad, cseppents az életkorának megfelelö mennyiségü nasivin cseppet, ezt megismételheted, de a nasivinböl 3x többet ne adj egy nap. esetelg altasd ugy hogy 2 textil pelust teszel a feje alá, könnyebben kap levegöt, a babák ilyenkor azért nyügösek, mert alig kapnak levegöt, másért nem nagyon, ha nem lázas.. Zsuzi
2011. júl. 2. 20:39
 5/16 anonim ***** válasza:
Nálunk is Nurofent és Normaflore-t szokott ilyenkor ajánlani az orvos. De nem zöldséget, hanem krumplit, pirítóst. Meg persze folyadékot, de a gyerekeim ilyenkor nem is kívánnak enni, ha betegek. A lényeg, hogy a hasmenéssel kiürül majd a szervezetésből a betegség. Ha hányna, akkor jéghideg vizet adjál kanalanként lassan. Nasivin sprayt is lehet neki adni náthára, de annak 1 hét alatt már meg is kellett volna gyógyulni, szegényke jól belekeveredett valamibe. Nálunk a két gyerek legutóbb egymásnak adogatta a vírusokat 1 hónapig, mi is elkaptuk felnőttek, azt hittem, sosem lesz már vége. De kitartás, ha gond lenne, hívd az ügyeletet.
2011. júl. 2. 20:40
 6/16 anonim ***** válasza:

Eddig 2-szer volt náthás a 17 hós kisfiam, nálunk 1 hétig tartott eddig. Én Baby Luuf balzsammal kentem a hátát, így éjszaka is kapott levegőt, nem dugult el az orra. Meg én egy párnát tettem ilyenkor a feje alá, hogy kicsit megemelje, ettől is jobban kapott levegőt. Cebion C vitamint adtam még neki és szívtam az orrát, amikor csak láttam, hogy folyik neki, vagy szörcsög, szívás előtt tengervizes orrsprével befújtam neki. Ha meg van duzzadva a nyálkahártyája nagyon, akkor vehetsz neki arra való orrsprét is.

Hasmenésre meg ugye diétát javasolt nektek a doki. Főtt krumplit és főtt répát adhatsz neki, az fogja a hasát is, nálunk egyébként is szereti a kisfiam. Smectát szoktak hasmenésre adni, azt kaptatok? Szoptasd, ahányszor csak igényli, kell neki a folyadék és ugye meg is nyugtatja. Meg kínáld vízzel, akár még kamillateát is adhatsz neki, ha elfogadja.

Mennyire lázas? Leviszi a Nurofen?

Egyébként én is tiszta ideg szoktam lenni, úgy sajnálom és félek, hogy nehogy nagyon beteg legyen, hogy mit is kezdjek akkor vele.

Jobbulást!

2011. júl. 2. 20:42
 7/16 A kérdező kommentje:
Sanos laza is van es semmi nem veszi le.Tettem kupot adtam Nurofent persze nem egyszerre mindent.De semmi.
2011. júl. 2. 20:43
 8/16 anonim ***** válasza:

Hány fokos a láza? Mikor és mit adtál be neki?

De ha tanácstalan vagy, akkor hívd fel nyugodtan az ügyeletet. Nálunk a múltkor 39,5 fokos volt a láza, azt sem tudtam mit kell ilyenkor csinálni (első ilyen eset volt) aznap este 3-szor is telefonáltam. Szívesen segített a doktornő! Ők ezért vannak ott egész éjjel! Tudod a számukat?

2011. júl. 2. 20:47
 9/16 anonim ***** válasza:

Én megmutatnám az ügyeletes orvosnak, hétfő még sokára lesz.

A hűtőfürdőt is próbáltad?

2011. júl. 2. 20:52
 10/16 anonim ***** válasza:
Fürdesd meg az segit levinni egy kicsit a làzàt, fokozatosan hûtsd le a vizet és utàna takard be.
2011. júl. 2. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!