Hogyan váltsunk tápszerről tehéntejre?
Születése óta kislányom tápszert kapott, most 13 hónapos és át szeretnék térni tehéntejre. Egyszer adtam friss tehéntejet, nem szerette, kb 50 ml-t ivott meg. Másodszor megpróbáltam a bolti pasztőrözött tejet, abból sem ivott meg többet. Allergiát nem vettem észre rajta. Ha tápszert adtam, azt megitta:)
Még próbáljam adni a tehéntejet? Meg fogja szeretni? Esetleg édesitsem meg picit?
A tápszer sem édes. Csak más az íze. Próbálgasd adni neki, hátha megszokja idővel, mást nem tudsz tenni.
Nekem 17 hós a kisfiam, még HA-s tápszert kap, már kínáltam a kakaómból, de egy korty sem kellett neki belőle, nem tudom nálunk is mi lesz így. A doki azt mondta, hogy árban kb. ott van a tápszer is, mint egy jobb minőségű tej, ezért nem adunk neki még tejet. Meg amíg a tápszert elfogadja, addig ajánlja a doki is ezt. Állítólag én sem szerettem a tejet sokáig, csak a tápszert, de amir vissza tudok emlékezni, ovis koromra, akkor meg már szerettem nagyon.
Én úgy csináltam, hogy a tápszerhez öntöttem kevés tehéntejet, majd az adaot fokozatosan emeltem. Mondjuk kezdtem úgy, hogy 150 ml tápszer + 30 ml tej. Másnap már 120 ml tápszer + 60 ml tej. És így tovább....
A doki egyébként nekem azt mondta, hogy ha áttérünk a tejre, akkor egy pici cukrot tegyek bele, mert így könnyebben emészti meg.
Habár én már kecsketejet adok a gyereknek. Nagyon szereti. Ebbe viszont nem teszek cukrot.
Szóval a javaslatom az, hogy fokozatosan szoktasd hozzá.
Valamint 1 tipp: mikor a lányom nem akarta meginni a tápszert, vaníliás cukrot tettem bele (picit), így jobban elfogadta. Esetleg azzal is ízesítheted neki.
Sok szerencsét! :)
14 hós a lányom. Én is úgy fogom kezdeni a tehéntejre szoktatást, hogy egyelítem a tejet a tápszerrel.
Előttem írónak: a doki azt mondta nekem, hogy kecsketejet egy héten fél liternél többet ne adjak, mert van benne valamilyen enzim, amely a vas felszívódását megakadályozza, és Magyarországon a gyerekek nagy százaléka vashiányos. (A vashiány étvágytalansággal jár!)
A kecsketejről egyik oldalon ezt olvasni, a másikon azt. Ha beíros a google-ba, sok helyen vashiány kezelésére épp a kecsketej fogyasztását javasolják. :)
Nem vitatkozni akarok Veled!! Én csupán egészségesebbnek tartom a kecsketejt, mint a tehéntejet. (sokkal inkább hasonlít az anyatejhez)
Immunerősítő, az allergia ellenszere, stb...
Egyébként már csak este iszik a lányom tejet, kb. 2 dl-t, úgyhogy ennyitől amúgy sem lenne baja. Mellette pedig rendesen étkezik, vegyesen, mindenfélét. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!