Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet hét hónapos kisbabákat...

Lehet hét hónapos kisbabákat már nevelni, rendre utasítani?

Figyelt kérdés
Kisfiam állandóan a vezetékeket cibálja. Már ezerszer mondtam neki, hogy nem szabad, kitessékeltem az asztal alól, lefoglaltam mással, de két perc múlva megint ott sertepertélt. Ti hogy csináljátok?
2009. márc. 27. 16:07
 1/4 anonim ***** válasza:

Én megpróbáltam a minimálisra csökkenteni a veszélyes helyek számát. Tehetsz oda pl. egy párnát vagy plédet, könyveket, amikor ott játszik a kicsi. Ha nem látja, nem kelti fel az érdeklődését.

Rászolni is lehet, de csak egy határozott "nem"-et mondj és vidd el onnan. Ezt már biztosan megérti. Magyarázni nem igen éri meg, mert azt nem érti szóról szóra és így elvész a lényeg. Nem tudom, hogy, de az én gyerekim is leszoktak róla valahogy. Addig is sok türelmet kívánok Neked!

2009. márc. 27. 16:13
 2/4 anonim ***** válasza:
Én is azt mondom, hogy egy határozott nem, csúnya nézés talán segít idővel. Persze ekkora korban még sokszor meg fogja csinálni, hogy tényleg mindig ugyanaz-e a reakció. Aztán idővel nem fogja érdekelni már. Kitartás:-)
2009. márc. 27. 16:31
 3/4 anonim ***** válasza:
Én is mindig rászóltam, hogy nem szabad és az ujjamat is mutattam hozzá. Határozott legyél. A magyarázatot nem érti, de a hangsúlyból érti, hogy ez nem játék, vagy mókázás.
2009. márc. 27. 22:12
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Ezeket próbáltam én is, de a csúnya nézést és az ujjmutatást határozottan mókának fogta fel, jókat nevet rajta! :) De majd akkor idővel, lényeg a következetesség.
2009. márc. 28. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!