3 hete kért kölcsön pelenkát mert nem volt nekik azota
nem jelentkezett, vagy ha irt is akkor emlitést sem tett
rola! Milyen barát az ilyen? Vagy én vagyok b. kó hogy
elvárok vmit?
Figyelt kérdés
Barátnőm(vagyis a védőnőnél ismertük meg egymást)most másfél évesek a gyerekeink,2 hetente szoktunk találkozni!Kért kölcsön 12 db pelenkát,és mondta 2 nap mulva vissza adja!Azota nem tett rola emlitést!Nem a 12 db pelenka miatt vagyok felháborodva!hanem azon hogy nem beszél rola!Mondaná azt hogy ne haragudj de nem tudom vissza adni!Legalább mondana valamit!De igy olyan mintha...hát nem tudom!
Hát igen, ha nyaralni mentek, akkor azért annyira nem lehetnek nehéz helyzetben, hogy ne tudná visszaadni a pelusokat. Vagy ha mégis, akkor legalább mondana annyit, hogy "nem baj, ha csak jövő hónapban adom vissza a pelusokat?" Vagy valami hasonló. Szerintem nyugodtan tegyél megjegyzést rá, hátha eszébe jut.
2011. júl. 16. 12:38
12/19 anonim válasza:
Lehet, hogy simán csak elfelejtette. Ha neki nem volt kellemetlen kölcsönkérni, neked se legyen az megkérdezni, hogy mikor kapod vissza.
2011. júl. 16. 12:52
13/19 anonim válasza:
360-ért (én ennyiért veszem) minek nekiállni nyavalyogni. Én biztos nem említeném meg.
2011. júl. 16. 13:34
14/19 anonim válasza:
Ez kb.5-600 Ft-os tételt jelent, még ha a legdrágább Liberóról is van szó.
Biztos, hogy nem említeném meg és nem is agyalnék ezen. Legközelebb nem adsz kölcsön semmit és nem lesz ilyen probléma.
2011. júl. 16. 14:52
15/19 anonim válasza:
Van aki másképp gondolja a "kölcsön" fogalmát. Ez olyan mintha cigarettát vagy egy csomag zsebkendőt kérne kölcsön az ember, azt sem szokták visszaadni, mert jelentéktelen értékek. Lehet hogy a barátnőd is így gondolkodik, ez nem olyan nagy összegű dolog hogy visszaadja. És ha mondjuk legközelebb te lennél pelenka szűkében, akkor biztos gond nélkül "kölcsönadna" neked párat, de nem várná el hogy visszaadd. Szerintem lehet hogy ő így gondolkodik, és én sem csinálnék a helyedben ebből ekkora problémát.
2011. júl. 16. 15:03
16/19 anonim válasza:
mondjuk nekem ez furi. mert ha nincs itthon pelusom, akkor lehet,hogy kölcsönkérnék mondjuk 2 db-ot,amíg eljutok a dm-ig, ne de 12 db-ot?! ez vicces. az 4-5 napi adag... ha egy doboz cigit kérsz kölcsön azt is már vissza kell adni. nem az érvágás miatt, hanem mert nem a tesóm vagy a legjobb barátnőm. Én is szólnék, hogy jók lettek-e a pelusok, és simán megkérdezném,hogy vissza tudja-e adni,mert szükségem lenne rá. Akár csak pár darabot kérnék,abból biztosan leesne neki. És tényleg nem az 5-600 Ft érték miatt, hanem,hogy legközelebb is merjek neki bármit is odaadni. Vagy ne mondta volna a barátnőd,hogy 2 nap múlva vissza adja.
2011. júl. 16. 15:11
17/19 anonim válasza:
Ha azt mondta, 2 nap múlva megadja, akkor nem úgy gondolta, (mint az egyik hozzászóló írta,) h jelentéktelen dolog, mint az 1 szál cigi! Mert azért nem jelentéktelen dolog, én mondjuk 12 pelus áráért több, mint 1 órát dolgozok. Tehát számít!
Meg hát azt mondta, megadja...
Mondhatná bizony, h nem felejtette el, csak ...
Szerintem elfelejtette.
2011. júl. 16. 19:43
18/19 anonim válasza:
1-2 db még jelentéktelen, de 12?
Igazán mondhatná, hogy ne haragudj, most fogytán a pénzünk, de az első az lesz, hogy visszaadom a kölcsönkért pelenkát! Ez nem egy szál cigi vagy pár db papírzsebkendő:(
Ha valaki mániákusan rájár más cigijére férjem munkatársai közül, egy idő után már az illető is visszavesz a férjemnek egy dobozzal! Sok kicsi sokra megy, egy-egy szálból összejön egy dobozzal. Mi sem lopjuk a pénzt...
2011. júl. 16. 20:34
19/19 anonim válasza:
Én sem értek azzal egyet, hogy nem kell vele foglalkozni, mert jelentéktelen dolog,és a barátnő úgy gondolta, hogy nem is kell visszaadni. A kölcsön az azt jelenti, hogy vissza kell adni, még barátok között is. Ha azt mondtad volna rá, hogy hagyjad csak, nem kell visszaadni, akkor ok, de ha úgy állapodtatok meg, hogy 2 nap múlva visszaadja, és ezt ő maga mondta, akkor biztos nem úgy gondolkodott, hogy nem kell visszaszolgáltatni. És ne hasonlítgassuk már egy csomag zsepihez, meg egy szál cigihez. Persze pár száz Ft, ettől még nem hal éhen az ember, csak valahogy maga az elv, hogy szépen csendben elfelejtette.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!