Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan teltek az elso napok...

Hogyan teltek az elso napok anyos segitsegevel?

Figyelt kérdés
Nyar vegere varom a babankat, es mint kiderult kulfoldi ferjem anyukaja szeretne ideutazni a szulesre es a rakovetkezo elso ket hetre, es ez engem kicsit zavar mert azt kepzeltem el hogy csak parom a baba es en leszunk es ha valami kell akkor a foldszinten lako szuleimet megkerem. De megertem a paromat is aki szeretne az elmenyt az anyukajaval is megosztani, ezert veszekedtunk is a kulonbozo elkepzelesek miatt es onzonek nevezett amiatt en nem szeretnem, mert hogy az en anyukam majd mindig johet de az O anyukaja kulfoldon lakik...De attol felek hogy mindenben kijavitana es mindent helyettem akarna csinalni az anyukaja es igy nem tudjuk kielvezni azt az apa anya baba idillt amit elkepzeltem...Pedig nincs bajom az anyossal nagyon kedvesnek es rendesnek talalom sokat segitett mar regebben is, szerintetek nincs igazam? Megis hogyan zajlik az elso ket het? Tenyleg jobb ha surognek forognak az ember korul? Nem tudom mire szamitsak..
2009. márc. 27. 14:53
 1/10 anonim ***** válasza:
78%
Nekem első naptól hasfájós volt a babám,nem bántam volna,ha még a szomszéd anyukája is ideköltözik!Persze,ha eszik-alszik,akkor nincs gond.....
2009. márc. 27. 15:01
 2/10 anonim ***** válasza:
87%

Nekem nagyon negatív élményem van ezzel kapcsolatban, de mi együtt élünk anyóssal, nem volt választásom.

Szóval az első hétre odavette magához még a másik 5 éves unokát is, mert az mennyire kiváncsi a kis unokatestvérre, így az állandóan láb alatt volt.1-

a 2. -: mindenbe beleszólt: miért etetem (éhes volt)

éjjel miért nem alussza át az éjszakát (az enyém nem a szomszéd unokája, aki már 1 hetesen nem kelt fel 3 óránként)

miért nem adok neki teát (mert anyatejes)

később az volt a baja, miért nem táplálok már hozzá (6 hónapos korig elég az anyatej is bőven)

stb.

Szóval én sem vállaltam volna be, ha nem ott lakunk.

Jöjjön csak látogatóba, ha segítség kell, majd kérek.

Nálatok meg meg kell mondani, hogy láthatja ő később is, nem kell mindjárt szülés után ott sertepertélnie mindig.

Az hogy az édesanyádtól kérsz segítséget, természetes. Jobban ismered, jobban megbízol benne, viszont ő sem költözik be az otthonotokba. Ezt meg kéne értenie a párodnak is.

2009. márc. 27. 15:03
 3/10 anonim ***** válasza:
82%
Hát én négy babát szültem és néha nem jött volna rosszul egy ki segítség, de sajnos mi mindíg egymásra voltunk utalva a férjemmel. Az anyósod meg ha külföldön lakik úgy sem tud maradni túl sokáig, szerintem a családi béke kedvéért kilehet bírni 1-2 hetet.
2009. márc. 27. 15:05
 4/10 anonim ***** válasza:
90%
Hát hidd el ha van segítséged fogadd el de csak olyantól aki nem idegesít.Az én anyósommal sincs semmi baj de ahogy szokták mondani lakva ismeri meg egymást az ember.nállunk első héten anya volt (rengeteg tejem volt,fejtem sokat)második héten anyós volt a mellszívót elő se vettem mikor elment újra sok tejcsim lett.Idegesítettnagyon,hogy jött utánam mennyit evett,elég-e,miért sír ezeket kérdezte 5 percenként mikor én sem tudtam miért sír bele kellett rázódni még.Sok sikert.
2009. márc. 27. 15:07
 5/10 anonim ***** válasza:
75%

Nekem összesen 3 napig volt segítségem szülés után. Kb. 1 hónap múlva azt mondtam, hogy most már öngyilkos leszek. A baba egész álló nap ordított, egy perc nyugtom nem volt. Nem tudtam elmenni fürödni, enni, fejni, a háztartásról már nem is beszélve. Én sem vagyok valami jóban az anyósommal, de örültem volna, ha itt van, és segít.

A kritikákat meg le lehet szerelni, sokszor nem akarnak ők rosszat, csak őket még másképp tanították babát etetni, gondozni. Meg lehet magyarázni, hogy te így szeretnéd, és kész. Sőt, lehet, hogy még jó tanácsai is lesznek.

2009. márc. 27. 15:09
 6/10 A kérdező kommentje:
Koszonom hogy irtok... Probaltam beszelni a parommal hogy miert nem jon az anyukaja egy kicsivel kesobb de azt mondta hogy naluk igy szokas es hogy ezert jon es parom szeretne hogy megmutassa neki mit hogyan kell... lattam hogy ha nagyon eroskodnek akkor megmondana neki hogy ne jojjon de abbol hatalmas sertodes lenne mar most latom :( Lehet nincs igazam de elottem az a kep lebeg amit a kedves masodik valaszolo irt foleg mivel teljesen mas hatterbol jovunk biztos lenne olyan amit en nem ugy szeretnek csinalni, es azt akkor hogyan mondjam meg sertodes nelkul? nembeszelve arrol hogy az en anyukammal mi lesz? egymas kezebol kapkodjak majd ki?
2009. márc. 27. 15:16
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyósom is messze lakik tőlünk. Mi is úgy egyeztünk meg hogy a párom anyukája jöhet hozzánk az első héten, mert az én anyukámnak akármikor szólhatok ha gondunk van mert közel lakik. Így is volt. A babánk születése után jött is. Már a kórházban amikor először meg látta az unokáját úgy oda állt mellé hogy én nem fértem oda. A kisfiammal nem volt semmi gondunk. Amikor az anyós itt volt azon a héten a pici evett és aludt. Nem kellet dajkálni, és ez probléma is volt, mivel amikor aludt nem engedtem meg felvenni. Panelban lakunk és az anyóssal csak kerülgettük egymást. A párom dolgozott, így nekem kellett volna foglalkoznom vele. De nekem pihennem is kellett. Alig vártam már hogy haza menjen. Amikor elment, én akkor tudtam magam csak igazán kipihenni. Ha a gyerek csak egy kis hangot is kiadott, ő már jött is be a szobába kopogás nélkül, nem foglalkozott vele hogy én éppen egy bugyiban az ágyon ki vagyok terülve, vagy éppen mást csinálok. Nekem ez a nagyon rossz tapasztalatom van az első héttel és az anyóssal kapcsolatban. Nekem az első két hétben arra lett volna szükségem hogy a párommal és a babával legyek. Ez nekem nem jött össze. Neked legyen szerencsésebb az első pár heted.

Egy 7 hetes baba anyukája!

2009. márc. 27. 15:16
 8/10 anonim ***** válasza:
83%

Én őszintén sajnálom azokat, akik kénytelenek együtt élni anyóssal. Az enyém csak pár km-re lakik, a babát először 2 hetesen látta, mert kértük, hogy a kórházba ne jöjjenek be sokan. 2 napig voltam csak ott, felesleges lett volna. Így is, ha eljön, akkor valami kifogást emel:

-fázik a baba, nem fűtünk eléggé

-be kell takarni, megfázik

stb.

Egy értelmes nő, aki szült már, miért nem tudja, hogy ilyenkor egy új család születik, nem kell oda kéretlenül sem anyós, sem anyuka, majd ha szükség van a segítségre, akkor jöjjenek. Persze, lehet látogatni a babát, de az első hetekben igazán ki lehetne bírni, hogy békén hagyják az új családot, a frissen szült anyukát!

2009. márc. 27. 15:22
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Amíg el nem olvastam a kommentedet, addig azt mondtam volna, hogy beszéljen a párod vele, hogy az első két hét az olyan idilli, amikor a friss család szokja egymást, utána már lehet "rokonozni", nagyszülőzni. De, ha ebből hatalmas sértődés lenne, akkor én is inkább azt javaslom, hogy a békesség kedvéért bírd ki, még azt is, ha okoskodik, hogy ezt így, azt ne úgy stb. Az adjon erőt, hogy külföldön lakik, nem fog a mindennapjaitokba állandóan beleszólni, ez más, mintha egy lakásban vagy pár buszmegállónyira laknátok. Számolj el tízig, vegyél nagy levegőt, utána úgyis úgy fogsz mindent csinálni, ahogy Te akarod! 10 hós kislány anyuja.
2009. márc. 27. 15:44
 10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom a valaszaitokat, azt hiszem megprobalom a legjobbat kihozni a helyzetbol a csaladi bekesseg kedveert
2009. márc. 27. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!