Ha babámnál már látszik elől a két foga az ínye alatt, mennyi idő míg kibújik? Addig fog tartani a fogzási fájdalma?
Nem biztos, hogy fáj neki. Nálunk az első 4 foggal nem volt gond, csak nyálcsorgás volt. Az ötödik foga most jött ki egy hete, de azzal lázas is volt, és fájt neki egy hétig, addig amíg nem lehetett a fogat látni. Mostmár egyre jobban kint van és jön a hatodik is, azzal nincs gond.
Szerintem nincs időhöz kötve, hogy mikor bújik ki.
Esetleg különböző készítményekkel elősegítheted. Mi a Dentinox-ot használjuk.
Szerintem lesznek napok amikor nyűgös lesz miatta és olyan is amikor nem.Az én lányomnak 2 hós korától ömlik a nyála,4 hós korától volt fehér az ínye.A bal alsó júni 19-én bújt ki, a mellette lévő 20-én.Azt észre sem vettük.Nem volt lázas, magas hője sem volt csak ment egy kicsit a hasa, de csak aznap mikor kibújtak.Amúgy jól elvolt vele.
5 hósan a doktornő aztmondta 1-2 nap és kibújnak.Ehhez képest ma 6 hós és nincs két hete, hogy előjöttek a fogacskák.
Szerintem ez minden babánál más.Van aki csak 8 hósan kezd fogzani de akkor több jön egyszerre.
Próbáld ki a Dentinox gélt, nekünk bevált!
Ha már látod a kis fehér csíkot, akkor napok kérdése.Lányomnak május 1-jén, anyák napján látszott az első csík, ez volt az ajándékom.:)3 nap múlva fog lett belőle.De még mindig nincs kint teljesen, nagyon lassan nő ki.Most jön a második, ma vettem észre a kis fehér csipkét az ínye alatt.Eddig semmi baja!
A Dentinox jó, de ha nagyon szenved, 4 hónapos kortól már lehet kapni Panadol baby vagy Nurofen szirupot.Ha minden kötél szakad, és nem tudom megvigasztalni, én adok a babámnak.Nekünk a Nurofen nagyon bevált.Van, akinek a homeopátia is használ: Viburcol kúp, Chamomilla golyó.Lányomra ezek semmilyen hatással nem voltak, így maradnak sajnos az erősebb szerek.A kúp is csak hashajtásra volt jó:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!