Más rokonsága is ilyen vagy csak nálunk van ez?
Férjem rokonságának viselkedése számomra sokszor elviselhetelen. Mindenki okoskodik, mindenki a babát szeretné kisajátítani stb. A férjem unokahúga (20 éves) állandóan el szeretné vinni estére, hogy aludjon náluk, mert szerinte meg kell hogy szokja, hogy másnál is elaludjon, ha esetleg mi elszeretnénk menni valahova ( a babánk 6 hós, anyatejes, de éjjel már nem szopizik). Vagy ő szeretné majd állatkertbe vinni, meg kirándulni, meg úszni .... Tegnap meg voltunk a kislányunk keresztszüleinél, aki a férjem bátyja és felesége, ott meg a sógornőm minden áron altatni szerette volna babánkat (álmos volt), holott szegénykém csak üvöltött, mert aludni mostanában csak nálam alszik el. Hiába kértem, hogy adja át nekem, nem volt hajlandó. Amikor feljebb vittem a hangom, akkor átadta. Szerinte is anyás a gyerek és így sehol sem fogom tudni otthagyni, ha valahova el kellene mennem. Hozzá tenném, hogy nincs is szándékunkban bulizgatni járni, vagy szórakozni menni esetleg a babánk nélkül bárhova is elmenni. Eddig minden nagybevásárlásnál, utazásnál velünk volt és nem éreztük hátrányát a jelenlétének. Számunkra ő nem teher.
A múltkor orvoshoz kellet mennem és 2 órára az anyukámmal hagytam, akit mostanában 2 hetente lát csak és minden gond nélkül elvolt vele. Altatásra épp hazaértem.
Miért baj az, ha csak nálam alszik el, hisz velem van egész nap, vagy miért gond, ha mi szeretnénk vele kirándulni, úszni, állatkertbe menni, világot felfedezni. Ez a baba elsősorban a miénk, miért akarják elvenni tőlünk ezt az örömet. Férjem testvéreinek 2 - 2 gyerekük van, 20 év körüliek, ők már ezt mind átélhették.
Sok minden más is van még, nem lenne rá elég egy nap sem, hogy leírjam csak ezek a legfrisseb "élményeink". Na, az anyósom meg külön fejezet.
Értem én, hogy mindenki szereti őt, csak nekem már az idegeimre mennek és nem tudom a jó oldalát nézni a segíteni akarásuknak. Másnál is volt, van így? Ti hogy élitek ezt át?
Köszi a válaszokat. Én is azt, mondtam, hogy ezzel csak azt fogják nálam elérni, hogy nem fogom elengedni senkihez sem, csak, ha mi is megyünk vele. Nálunk is menne a borral való ínydörzsölés, a lencseleves, a túró rudi stb., de nem engedem. Igaz sértődés van belőle, és nem jönnek egy darabig, de addig tényleg nyugi van.:) Hála Istennek a férjem is kiáll mellettünk.
Kitartás minden sorstársamnak! Sok boldogságot a babázóknak!:)
Szia!
Borzalmasan elfogultnak tűnsz! A férjed rokonságából senki nem alkalmas a babáddal való foglalkozásra, de a te családod tagjaival persze tökéletesen elvan a baba... Ez azért elég gyanús. Szerintem simán csak féltékeny vagy.
Nem vagyok elfogult, az anyukámmal való esetet azért írtam, mert példát akartam írni arra, hogy nincs igazuk abban, hogy nem tudom rábízni senkire sem. A bátyám élettársával sem vagyok kibékülve, mert ő meg azzal nyaggat, hogy egy 6 hós babának már mi mindent meg kellene ennie én meg CSAK szoptatom őt. Rögeszméje, hogy így nem jut elég vitaminhoz. Pedig az ő babája 3 hósan állandóan csak sírt, mert olyan éhes volt, mégsem adott neki semmit. Amikor meg végre jólakatta (tápszerrel) 6 hósan, büszke volt magára, hogy rájött mi is a baja szegény gyereknek. Mindig nemet mondott minden tanácsunkra, mert ezt még nem ehet, azt nem szabad, amazt nem ajánlják ... Nekem meg azt mondja, hogy adjak már neki húst, Activiát (!), tejbe darát stb. De a babám még a gyümölcsöt és a zöldséget sem fogadja el.
Meg az anyukámnak is vannak beszólásai, de ha neki megmondom a véleményem, ő legalább megpróbálja elfogadni vagy megérteni, hogy mit is szeretnénk.
És ezeket a hibákat sokszor nem is én szólom meg, hanem a férjem.
Hu, de jo nektek! En neha orulnek ha valaki kivenne a kisgyereket a kezembol, nekem sajnos semmi segitsem nincs.
En biztosan szivesen odaadnam a rokonoknak, had vigyek el a jatszoterre, fagyizni, cukraszdaba, egy jo filmet megnezni, vagy az allatkertbe. Miert? Ezek jo dolgok, es az a jo, ha a gyereket minel tobben szeretik.
En nem feltem a kicsimet a rokonaimtol. Kulfoldon elunk, es igy mindig csak velem van a gyerek, ez sem tul jo!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!