Baj lehet? 1 éves fiam nagyon ritkán figyel ránk ha nevén szólítjuk. Hablatyol folyton, de azon kívül, hogy hol a lába, semelyik testrészre nem mutat rá. Állathangokat se utánoz, csak a kutyának kiabálja, hogy vavava.
12 hónapos korában a baba még nem gagyog, nem mutat az ujjával, nem használ gesztusokat.
ezt egy "autista" oldalról másoltam, de a fiam mutat is, gagyog is, mosolyog is, de tényleg szeret magában játszani
Az én nagyobbik fiam is ilyen volt 1 évesen, ő csak a fejét tudta megmutatni, kifejezetten nem szerette a babusgatást, nem is engedte, hogy puszilgassam.
Én is aggódtam mert úgy gondoltam, hogy a kortársai előtte járnak.És ez így volt még 2 éves korában is.Csak 3 évesen kezdett el beszélni is.
DE: most 4 éves és egy nagyon okos kisfiú, aki mozgásban a kortársai előtt jár, a 25 m-es medencét egyedül átússza:)
Viszont a mai napig nem igényli a babusgatásunkat, néha dob egy-egy puszit de nem engedi, hogy ölelgessem, szeretgessem.Ő ilyen, ezt el kell fogadni.
Szerintem a Te fiad sem lesz egy puszilgatós fajta, de attól még az égvilágon nincs semmi baja.
Az autizmus pedig nem itt kezdődik:)
szia
túl sokat vársz tőle. MÉg csak 1 éves, pár hónap és mindezeket tudni-mutatni fogja. Nincs elmaradva.
Az én lányom 16 hónapos, kb 1 hónapja mutogat testrészeket, de nem mindet. Most érdeklik a könyvek és a mondókák. Csak kutyát és kacsát utánoz. 4-5 szót mond.
"ezt egy "autista" oldalról másoltam, de a fiam mutat is, gagyog is, mosolyog is, de tényleg szeret magában játszani"
Az autisztikus és az autista nem ugyanaz... Autisztikus tünet, azaz lehetséges, hogy baj van a gyerek hallásával - ilyenkor nem reagálnak a hátuk mögül érkező zajokra, pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!