Miért beszélnek a kismamák gyakran többes szám első személyben a gyerekeikről? Jön a fogunk, biliztünk, kakiltunk, stb.
Figyelt kérdés
Én is kismama vagyok de igyekszem ezt elkerülni. Sőt a főzit, tápit és társait is nagy ívben.2011. jún. 29. 22:08
11/21 A kérdező kommentje:
Kedves 22:26 - ez hogy alakult így? A családod/barátok így hívtak a gyerek előtt?
2011. jún. 29. 22:33
12/21 anonim válasza:
Azért beszélnek így mert így jó neki ő dolguk! Ha ezt tanulja meg a gyerek az is az ő dolguk! Ha neked nem tetszik elkerülöd ahogy írtad és kész.
13/21 anonim válasza:
Erről most eszembe jutott a "mennyi idősek vagytok?" kérdés. Összesen? Akkor 30.
15/21 anonim válasza:
Nekem is ez a halálom,nem is állna rá a szám.A becézgetésekre sem.A lányomnak egyes szám egyben beszélek,de lehet,hogy ezt eltoltam,mert így sosem hallja,hogy:ANYA!
16/21 anonim válasza:
"Mert már szültek, ők már csak anyák, megszúntek értelmes, gondolkodó embernek lenni"
En T/1-ben meselek masoknak, E/3-ban beszelek a lanyommal, nalunk tapi es kajcsi van, es ez mind azert van, mert en igy akarom. Mindenkinek sajat dontese, hogy hogyan beszel a csaladjaval, tiszteletben tartom, ha masok maskent gondoljak, sot azt is, ha ezt civilizalt modon a tudtomra adjak.
DE!!! Azt nem turom, hogy barki sertegessen!!!
17/21 anonim válasza:
Az az érdekes hogy nálunk a védőnő is így beszél :)) Mondom hogy kijött egy foga a babámnak. Erre ő: és jön még most máshol is fogatok? :) Vagy a miket esztek már? Meg ismerőseim is mikor meglátják kislányomat: Húúú mekkorák vagytok már! Én meg köszi most fogytam :)) Némelyik szitu olyan hülyén jön ki, de ez van. Mondjuk azt én is úgy mondom hogy pl elmegyünk a boltba, vagy játszótérre stb. Vagy anya kicseréli a pelust vagy anya megtörli a szádat :))
18/21 anonim válasza:
22:26os vagyok. igen, mindenki a keresztnevemen szólít ugye, ezt hallotta, ezt mondja. férjemet kértem, hogy ha beszél a fiunkhoz hívjon anyának ő is, de nem áll rá a szájára. azért egyszer csak megtanulja ;)
19/21 anonim válasza:
Védőnősről jut eszembe: a minap a babaklubban megkérdezték, hogy "kistestvérek lesz?" Hát mit ne mondjak, Édesanyám beírhatná magát a Guiness-be, ha ő is szülne :). Egyébként az "elmegyünk bevásárolni, játszótérre", az teljesen jó, mert Te is mész, meg a gyerkőc is. Különben meg mindenki úgy gondolkodik, beszél, ahogy Ő jónak látja.
20/21 anonim válasza:
Van 3 fogunk, voltunka doktornéninél és KAPTUNK szurit.
Ma kakitunk a bilibe....BRRR
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!