Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tapszert kene valtani?

Tapszert kene valtani?

Figyelt kérdés
A babam milupat eszik es egy masfel hete problemak vannak a kakival.minden masodik nap megy csak neki vagy mineden harmadik napon es a kaki szine sotetzold de nem kemeny.Eddig nem volt baj.
2011. jún. 29. 21:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Hááát, nem akarlak elkeseríteni, de mi 4 féle tápszert próbáltunk, minddel hasonló gondok voltak. Ettől még lehet, hogy nektek jobb lenne másik.
2011. jún. 29. 21:29
 2/11 anonim ***** válasza:

"Kérdés:

A kisfiam 3 hónapos és két hónapos korától tápszert kap, anyatejet nem. A széklete sötétzöld, és egyszer-kétszer van naponta. A második széklete általában egy kicsit sárgább, de az első mindig sötétzöld. A zöld széklet már akkor is jelentkezett, amikor anyatejet és tápszert is kapott minden etetésnél. A kérdésem az, hogy miért zöld a széklete? (nem hasfájós baba a kisfiam) .

hirdetés

Válasz:

Kis csecsemőkorban a zöld székleteknek jó étvágy és jó gyarapodás mellett semmi jelentősége nincs. Mint Önök is észlelték anyatejes és tápszeres babánál egyaránt előfordul. Ez az egész csecsemőkor alatt megjelenhet, de inkább az első hónapokra jellemző. Talán gyakrabban észleljük, ha a baba egyik napról a másikra jóval többet eszik, vagy esetleg új tápszert kap. Néha a zöldes széklet több nyákot is tartalmaz, a bélgáz képződés is fokozottabb lehet, amitől a csecsemő sírósabbá válhat. A székletek színe fűzöld, almazöld, spenót zöld lehet. Tehát az Önök jó étvágyú, jól gyarapodó, nyugodt kisfiánál a zöld színű székletnek semmi jelentősége nincs."

mennyit eszik a babád? A zöld kaki általában olyankor jelentkezik, ha a baba "túleszi" magát... Ha szépen gyarapszik, a nem kakilás egyébként nem okoz panaszt, akkor nincs gond. Ha görcsöl akkor próbálj valami görcsoldót!

2011. jún. 29. 21:32
 3/11 anonim ***** válasza:
Nekem a babám tépszeres az elsö percctöl,(sajnos nem volt tejem), most 10 hetes, de neki majdhogy mindig spenótzöld a széklete. Mivel én gyerekorvos asszisztens vagyok,(és 3 gyerekes anyuka) tudom és a fönököm is megerösitette hogy ez normális, ahogy az is hogy az elején, amíg csak tejesek a babák az benne van, ha naponta többször széklete van , mint az hogy napokig nincs. Ha a súlygyarapodás normális akkor nincs semmi baj a tápszerrel. Ha hasfájós a kicsid akkor az is bennt van a pakliban, az elsö 3 hónapban, akkor Infacolt kell használni.
2011. jún. 29. 21:40
 4/11 A kérdező kommentje:
a kislanyom jol gyarapszik azzal nincs gond viszont nagyon sokat bukik mostanaban pedig nem eszik tobbet es neha van hogy orakkal kesobb csak a viz jon ki belole.Gondoltam valtunkMilupa konfortra az megiscsak ugyanaz a marka.
2011. jún. 29. 22:06
 5/11 anonim ***** válasza:
Amíg jól gyarapszik, a bukás nem gond! Az, hogy bukik, akár élettani okú is lehet:még nem zár teljesen a gyomor záróizma. Ha tápszert is váltasz, nem biztos, hogy a bukás megszűnik... Még az anyatejes babák is buknak... akár órákkal később is... Olyankor persze már gyomorsavval kevert, félig emésztett tejet vagy savószerű valamit... Az meg, hogy nem nő rohamosan a tápszer utáni igénye, nem nő az elfogyasztott mennyiség, magában nem gond, főleg, hogy hízik...
2011. jún. 29. 22:10
 6/11 anonim ***** válasza:

Tápszeres babáknál normális a zöld széklet,bármilyen tápszert fogsz neki adni a színe ugyan olyan marad.

Ha többet bukik mint előtte akkor kipróbálhatsz másikat!

2011. jún. 29. 22:15
 7/11 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy a tapszeres babaknak nem gond a zold szeklet csak eddig neki volt minden nap es sargas volt inkabb es hirtelen kezdodott nala ez.
2011. jún. 29. 22:19
 8/11 kicsiszolo ***** válasza:

Fontos, hogy ne legyen mellette hasfájása ha zöld a széklete.

Ha van akkor érdemes váltani. Van refluxos tápszer is ami nem engedi, hogy bukjon. A bukással az a gond, hogy már a gyomorsavval keverve jön vissza a gyomortartalom így az felmarja a nyelőcső alsó harmadát és komoly fájdalmat okozhat. Így azt nem szabad elhanyagolni.

Egyébként a zöld lehet túlevéstől és fertőzéstől is, de az utóbbinál láz is előfordulhat.

2011. jún. 29. 22:39
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem siros baba csak neha sir eves utan amikor bufizni kell de amugy nem igazan tudom mi a hasfajos baba ismerve .Hosszon soha nem sirt meg.
2011. jún. 29. 22:48
 10/11 anonim ***** válasza:

Nálunk pótolni kellett 3 hónapos korától. Attól kezdve csak 5-6 naponta volt kaki. Nagyon megfogta a székletét a tápszer. (szintén Milupa). A lányom is bukott, úgy mint a tiéd. Volt, hogy csak a víz jött vissza... :)

Hízott rendesen, így nem volt gond. A kaka mindig magától jött ki, szenvedés nem volt, így nem váltottunk tápszert.

2011. jún. 29. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!