Néhány kérdés az egy hós babákról?
Semmit nem kell adni,majd elmúlik magától,vagy szoptasd meg!
Székrekedésre nekem az espumisan csepp vált be,de adhatsz,egy fél glicerines kúpot vagy szélcsövet is használhatsz.
Hányszor édred???Hát ez babafüggő:)))Az enyém egy hónaposan 2-3x ébredt,most 1 évesen 6-8x ébred.
Csuklás: igazán nincs szükség a megszüntetésére, de ha a babát láthatóan zavarja (vagy inkább téged), tedd vissza a cicire egy picit vagy adj neki néhány kortyot inni. Az egyenletes nyeléstől el fog múlni.
Székrekedés: attól függ, tápszert vagy anyatejet kap a baba... Ha tápszeres, akkor kaphat gyenge kamillateát pici cukorral. Ha anyatejes és őt nem zavarja, nem görcsöl, akkor nem kell semmit tenni, annyit jelent, hogy jól hasznosítja a tejet.
Ébredés: Minden baba más. egyik akár fél vagy több éves koráig ébred, akár többször is, a másik meg már 6 hetesen átalussza az éjszakát, függetlenül attól, hogy mit eszik. Az enyém pl. 1 hónaposan még éjjel-nappal 3 óránként szopizott...
Ha csuklik, akkor majd elmúlik. :) Én úgy tudom, hogy a csuklástól fejlődnek a rekeszizmai, tehát nem kell elmulasztani. Ha megitatod, vagy mondanak olyat, hogy citromot cseppenteni a szájába, de utóbbira azt mondta a védőnő, hogy annyira meglepődik, azért múlik el. De alapvetően nem kell elmulasztani. Esetleg, ha hasra teszed, az is jó lehet erre. 2 hós a babánk és naponta minimum 3-4-szer csuklik még mindig, attól is lehet, ha sokat eszik pl, akkor böziztesd. De alapvetően nincs baj a csuklással.
Nekünk az első hetekben volt, hogy nehezen és csak 2-3 naponta kakilt, volt hogy 4 napig semmi. :S Kamillateát mondott a védőnő, néhány kiskanál, nagyon világosra főzött kamillatea. Elvileg másnapra hat, de túl sokat sem szabad adni, mert nagyon meg hajthatja. Segíthet még a víz is. Nem tudom mit eszik a babád, de attól lehet pl. székrekedés, ha kevés folyadékot kap (ha anyatejes, akkor erről nem nagyon lehet szó).
Éjjel minden babánál más, függ a súlytól is. Nálunk egy hónaposan kb. kétszer ébredt, hajnal 1-2 körül, és 4-5 körül, de volt pár éjszaka már akkor is, hogy 4-5-ig aludt este 10-től. A mi leányzónk kis súllyal született, ezért mivel pici a pocija hamar megéhezett. Már átlépte a 3500 grammot, nagyjából már rendszer állt be, hogy 10-től 4-ig alszik, majd még nagy küzdelmek árán 5-től 7-ig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!