Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vállalnátok babát nem megfelel...

Vállalnátok babát nem megfelelő anyagi háttérrel?

Figyelt kérdés
Miket mérlegelnétek előtte?
2009. márc. 26. 15:34
 1/8 anonim ***** válasza:
61%
Én biztosan nem. Egy gyerek rengeteg pénzbe kerül. Én sajnos nem tudtam szoptatni a babámat, ami bárkivel előfordulhat, nem tudhatod előre. Csak a tápszer havi 20ezer, de kell még neki pelenka, popsitörlő, gyógyszer ha beteg, stb. És ezek csak a havi költségek. Venni kell ruhákat, amiket 1,5-2 havonta kinő kezdetben és sok egyéb mást is. Gondolom te is a legjobbat szeretnéd a gyermekednek, úgyhogy szerintem még várj vele. Ráadásul nem lehet tudni, hogy mi lesz most a gazdasággal, lehet, hogy igencsak megnyírbálják a szociális juttatásokat. És a gyereknek nem mondhatod, hogy bocsi kisfiam, ma nem eszünk mert nincsen miből.
2009. márc. 26. 15:41
 2/8 A kérdező kommentje:

Én is így gondolom, és nekem már van babám, de szertnék mégegyet, szóval tudom mennyibe kerül egy kicsi.

Gyakran olvasok itt olyan tanácsokat, hogy bele kell vágni lesz ami lesz, hisz egy picinek szeretetre és törődésre van szüksége és úgyis előbb utóbb jobb lesz. És ha nem?

2009. márc. 26. 15:46
 3/8 anonim ***** válasza:
60%
Az első hozzászóló vagyok. Látom, nem ezt a választ vártad, mert igencsak lepontoztál. Akkor miért nem úgy tetted fel a kérdést, hogy nincs megfelelő anyagi hátterem, de babát szeretnék, hogyan lehetséges?
2009. márc. 26. 15:50
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Megint én, bocsi későn olvastalak. Aki felelőtlenül belevág, azokból lesznek majd azok, akik azon sírnak, hogy ez sincs meg az sincs. De akkor már elfelejtik, hogy volt választásuk. Mi is szeretnénk még egy babát, de egyelőre várunk. Szeretném, ha mindene meglenne, és nem csak tengődnénk hónapról hónapra.
2009. márc. 26. 15:53
 5/8 anonim ***** válasza:

Én sem vágok bele,ill.mi sem,van egy lányunk,és amíg nem látjuk úgy hogy rendeződnek az anyagi dolgaink,akkor addig nem.Amikor ezt a kislányt vállaltuk,a páromnak jó munkahelye volt,ami közben megszűnt:-((

Szval ezek azok a dolgok amiket nem lehet kiszámolni,és a gyereken csattanna előbb-utóbb,sokan mondják,egy gyerek vállalásakor nem lehet a pénzt nézni,De sajnos olyan világban élünk,hogy azt kell nézni,mert fel kell nevelni,nem csak míg pici,hanem később is gondoskodni kell róla,megy majd iskolába,szeretne majd tovább tanulni,és mindenki a legjobbat szeretné babájának.

2009. márc. 26. 17:21
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én várnék vele a helyedben. Szeretek a babámnak mindent megadni, ruhát, játékot és a kajából is a jobbat. Nem szeretném, ha nagyobb lesz és szeretne vmit mondjuk szülinapjára azt mondani neki, bocsi nincs pénz.... És ha belegondolsz egyáltalán nem elég a puszta szeretet, ebből még nem élt meg senki sajnos.
2009. márc. 26. 19:18
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem, egyaltalan nem vallalnek, szeretetbol nem lehet gyereket nevelni, de ezt tudod is, hiszen mar van gyereked. Ugyhogy igy, hogy mar van egy, igy plane ne vallald be meg.

Egy gyerekkel is lehetsz boldog, gondolj csak bele valakinek meg egy sem lehet! Inkabb orulj neki, es gondolom igy is van helyene a penzeteknek, nem?

2009. márc. 26. 20:59
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi csajok. Igazából azért is kérdeztem, mert tegnap olvastam egy kérdést, ahol a lány elkeseredve mesélte, hogy szeretne babát, de nics sok pénzük, és rengetegen azt tanácsolták neki, hogy vágjon bele, mert lesz majd jobb is és a picinek eleinte szeretet és törődés kell. Én ezen totál kiakadtam, megírtam a véleményem és persze lepontoztak. Erről ennyit.
2009. márc. 27. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!