Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 15 hónapos gyerkőc meg tudja...

15 hónapos gyerkőc meg tudja már különböztetni, hogy ki az apja, és ki az aki nem?

Figyelt kérdés
Lányom mostanában rákapott erre, hogy mindig az apát hajtogatja, ha meglát. Örültem is neki egészen tegnapig, hogy de jó, már felismer. Erre párommal voltak kint tegnap strandon, és mesélte, hogy minden pasi apa volt neki. Akkor gondolom nem tudja még tudatosan megkülönböztetni, hogy ki a tényleges apja, nem? Arra gondolok, hogy az apa is egyfajta gyűjtőnév lehet a férfiakra neki, mint ahogy pl. a kutyára, meg minden kistestű háziállatra cicát mond. Vagy tévedek?
2011. jún. 28. 10:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Valószínűleg "bácsi" akarna lenni, teljesen biztos, hogy tudja, ki az az apa. :-)
2011. jún. 28. 10:33
 2/11 anonim ***** válasza:

Nálunk egy időben mindenki Ata volt(apa,én,nagyik,mindenki)

Most lassan 17 hós,ha megkérdezem hol az apa,megmutatja(azóta csak ő Ata) én meg Ana:)

Már próbál sokmindent mondani,de van egy csomó szó,amit tök hasolnó.... Majd még kialakul nála is.

2011. jún. 28. 10:38
 3/11 anonim ***** válasza:
Nálunk soha nem volt ilyen, az apa volt az apa, a kutya kutya, a macska macska. Egyik gyereknél sem fordult ez elő.
2011. jún. 28. 10:41
 4/11 anonim ***** válasza:
Az én 15hónapos leányzóm még senkire nem mondta hogy apa,csak az apjára. De neki is mindenféle állat cica! A kiskutya,a nagykutya,a nyúl,minden.
2011. jún. 28. 10:55
 5/11 A kérdező kommentje:
Eddig nálunk is így volt. De tegnap kint a strandon egyfolytában apát hajtogatta, ahogy járkáltak előtte az emberek. Vagy, lehet csak hiányoztam neki onnan, és azért?
2011. jún. 28. 11:14
 6/11 anonim ***** válasza:

az én lányom is 15 hós

ő is hajtogatja folyton hogy APA APA APA

de ő tudja hogy apa az apa és nem más

tudja hogy ő az apukája szereti, hozzábújik.

jah és nálunk meg mindenre azt mondja hogy

BABA.. ha azt látja ha nem..

ezek szerint nem csak ő csinálja ezt :)

szóval ne aggódj kedves apuka

ilyenek ezek a lurkók

2011. jún. 28. 11:31
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy hiányoztál volna, azért csinálta. Nekem is ilyen volt a lányom, álltam a ház előtt, és átintegetetta túloldalra a szomszéd srácnak, hogy "apa". Kicsit vörös lettem... Szóval szerintem is úgy van, ahogy írtad, hogy a férfiakra érti, hogy apa, és gyűjtőnévként használja. Majd idővel kialakul...
2011. jún. 28. 11:41
 8/11 anonim ***** válasza:

bizony bizony

neki most minden férfi apa.

2011. jún. 28. 11:51
 9/11 anonim ***** válasza:
Szerintem is az apa nála bácsit jelent. Nekünk 16.5 hónaposan annyit mond a pasikra, hogy "bá". De csak apára mondja, hogy apa.(most!):)
2011. jún. 28. 12:01
 10/11 anonim ***** válasza:

Nálunk is volt már olyan, hogy séta közben jött szembe egy pasi, majd a lányom mutatott rá, hogy papa. :)

Messziről tényleg úgy nézett ki, mint az apja (kopasz). :)

De a férfiakat, fiúkat bá-nak hívja. :)

2011. jún. 28. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!