Ki használ eldobható és ki a mosható/ esetleg a hagyományos textil pelust?
Kedves 20:39-es válaszoló!
19:11-es vagyok.
Nem kötekedni akarok, de nem használunk sokkal több vizet, mint azelőtt. Kétnaponta mosok pelenkát, és mellesleg a 2 gyermekem mellett amúgy is egy csomót kell mosni, ez már nem oszt, nem szoroz...
Eldobhatót:)
Nem tudom elképzelni, h vegyszerek nélkül valóban tiszta lenne-e pelus és foltmentes.
Moshatót. Ez nem hit kérdése szvsz. Hinni a templomban kell, aki pedig szeretne tudatos döntést hozni, az ne higgyen, hanem szerezzen bizonyítékot.
3 gyermeket mosiztam.
1 persze hogy több vizet használok, de ha így nézem miért mossátok a ruhát, mosogatjátok az edényt? azt is ki lehet dobni nem?
2. vegyszerek nélkül tiszta vízben nem lesz tiszta, kell hozzá mosópor. Ellenben öblítőszer meg hypó nem. Mindkettő tilos. Megjegyzem a mosószóda teljesen környezetbarát tisztítószer, amit könnyedén semlegesítenek a szennyvíztisztítóban. Vagyis ezzel semmilyen környezetszennyezést nem csinálok. Míg az eldobhatóból még a lebomló fajta is tele van környezetre káros vegyi anyagokkal, és a gyártásuk során rengeteg vizet szennyeznek be. 10x annyit, mint amivel én kimosok.
3.szerintem mindenki lusta. Mindenki csak valamilyen célból hajlandó megmozdulni. Kérdés, hogy kinek mi éri meg. Nekem megéri anyagilag is az a heti 1-1,5 óra munka. De még inkább megéri, hogy nem kell aggódnom fiaim egészségért. Megjegyzem a kipirosodást annó nem a pisi, hanem a pelenkában a mosás során benne maradt hypo okozta. Ami kioldódott belőle, amint vizelet érte. Ilyen gond manapság nincsen, mert nem használunk hypot, az öblítéshez adagolt ecet a mosószer maradványokat kioldja a pelenkákból, és a többszöri öblítés során teljesen vegyszermentesek lesznek a pelenkák.
3 gyerek lett szobatiszta moshatóban. Valóban ha az ember nem hagyja benne a pisiben a gyereket, ebben sem lesz hamarabb szobatiszta. Mivel kényelmes puha és jól érzi magát benne. A leszoktatás nem megy magától, azt tanítani kell a gyereknek, ésszel és szeretettel. Ha akarod, akkor már 2 évesen szobatiszta lehet, (már ha biologiailag megért rá) Ha meg ráhagyod, akkor 5 évesen sem lesz az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!