Mindig sírós, hasfájós kisbaba mellett hogyan oldjátok meg, hogy a nagyobb gyermek, aki még kicsi (2-3 év) ne szenvedjen a hiányotoktól?
Részvétem mindhármótoknak. Nincs segítséged? Ha mást nem egy bébiszittert be kéne szervezned, hogy képes legyél néha csak a nagyra figyelni illetve pihenni.
Újra és újra mondd el a nagynak, hogy mennyire sajnálod a helyzetet, bátorítsd, hogy fejezze ki ő is, hogy dühítő, mikor folyton otthagyod őt a kicsi miatt. Megváltoztatni ezt persze nem lehet, de mindenképpen szabadjon kimondania, hogy haragszik. És beszélgessetek a lehetséges "kárpótlásokról", amikor te csak vele fogsz ezt vagy azt csinálni. Meg arról, hogy a kicsinek "többet szabad" például ugrasz az első nyikkanására, de valójában neki is szabad egy csomó dolgot, amit a kicsinek még nem, hiszen nagyobb, okosabb, ügyesebb, tehát felmászhat a mászókára, elmehet a bábszínházba, segíthet anyának stb.
Nekünk a babahordozó segített. Javaslom te is próbáld ki. Csak magadra kötöd a babát, és a naggyal is tudsz foglalkozni és a kicsi sem sírdogál. Nálunk ez megoldotta a helyzetet. A kicsi is részese volt mindennek, de mégsem volt "útban" (érted, hogy hogy értem? :D).
Nekünk Liliputi csatos hordozónk van. :D
én is csak hordozóval (nem kenguru.... mei-tai) éltem túl. úgy viszont minden rendben v0olt
0
Hááát...nekünk is a kendő segített.
De sokszor úgy csináltam, hogy a picikét az ölembe véve, törökülésben ültem a földön. A pici így a lábamon volt, simiztem, vagy hason a lábamon, ez is jó volt neki. Így a földön tudtam a nagyobbal duplózni, játszani.
Nálunk a nagyobb volt az igazán sírós egyébként, tudom, milyen nehéz ilyenkor.
Kitartás!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!