Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy baba hány hónapos korig...

Egy baba hány hónapos korig ehet csak anyatejet+tápszert? Mennyi az a max. Idő, amíg elég neki?

Figyelt kérdés
hallottam olyanokat, hogy pl. 10 hónapos korig csak anyatejet kapott egy baba. lehetséges ez? nem származik v.mi hátrány aebből a babának a későbbiekben?
2009. márc. 26. 09:58
 1/6 anonim ***** válasza:

valszín nem lesz hátránya, de...

azért ajánlatos a 6 hó, mert addigra már jó pár vitamin, ásványi anyag kiürül a szervezetéből, amit pl. gyümivel zöldséggel kell pótolnunk. pl. vas...

2009. márc. 26. 10:02
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem az orvos azt mondta, hogy az anyatejes babáknál a 6 hónap az az idő, mikor érdemes a kóstoltatást elkezdeni, addig nem kell neki mást adni. Ez persze mire eljut odáig, hogy kivált egy étkezést a gyümölcs vagy főzelék, hetek kérdése, szóval 7-8 hós is lehet a baba.

tápszeres babáknál pedig szokták javasolni, hogy minél előbb /4 hós körül/ kezdjék el a kóstolgatást, mert nem "kell" sokáig a tápszert adni, ha nem muszáj. Nálunk az utóbbi volt a helyzet. Mivel elég rohamos ütemben hízott, még 4 hós sem volt egészen, mikor kóstolgattunk már.

2009. márc. 26. 10:04
 3/6 A kérdező kommentje:
6 hónaposan elkezdtem a hozzátáplálást, most 7 hós, de alig haladunk, szinte csak a barackot eszi meg. mit csináljak? anyatejet kap. félek, hogy nem jut elég vitaminhoz.
2009. márc. 26. 10:08
 4/6 anonim ***** válasza:
Mi 10 hónaposak vagyunk és 5,5 hónaposan kezdtem el a kóstoltatást alma levével.Pár napig elfogadta aztán semmit sehogy.Még most is szinte csak szopik.Nagyon oda kell figyelnem arra,hogy mit eszek plusz szedek vitamint és 2 havonta nézik nála a vasat.Hát már örülnék ha legalább napi kétszer enne gyümit és zöldséget,de örülök,ha napi pár kanállal elfogad.A súlya az így is megy szerencsére már 11 kg,de én is a vitamin ill.ásványanyag hiánytól félek.Hát csak remélni tudom,hogy minél előbb enni fog.Kitartást!
2009. márc. 26. 11:06
 5/6 A kérdező kommentje:

amennyire vártam a hozzátáplálást, most annyira utálom! pont azért, mert semmi sikerélményt nem nyújt, csak kínlódunk vele. az én babám súly ais szépen nő, vidám, kiegyensúlyozott baba, most is "énekel".

nálunk nem nézik a vasat.

2009. márc. 26. 11:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Az én fiam születése óta vashiányos volt ezért kell nézni a vasat. ne aggódj a te babád még csak 7 hónapos és nincs elkésve.
2009. márc. 26. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!