Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi az hogy járulékos zörej a...

Mi az hogy járulékos zörej a szívnél?

Figyelt kérdés
Ma a dr.nő hallott valami zörejt mikor hallgatta a fiam, szívultrahangra küldött. Azt mondta nem komoly de mivel koraszülött volt ezért ajánlott.De csak most küldd ilyenre? Jól megijesztett mit ne mondjak. 7 hós még beteg nem volt jó kedélyű normál súlyú baba. Állítólag jó sokat kell várni, holnap kérek csak időpontot. Mi lesz ha 1 hónapot kell várni??? volt valaki hasonló cipőben? Segítsetek!
2009. márc. 25. 19:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez volt a helyzet. Kb. 7 hónaposan mentünk UH-ra vele, de nem lett semmi gond. Szerintem nálatok sem lesz! Ne aggódj. Azt mondta a dokink, előfordul a kicsiknél ilyen, de általában ártalmatlan, majd kinövik.
2009. márc. 25. 19:59
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj! Ha valóban komoly gond lenne az már jóval előbb kiderült volna. Elég gyakori ez gyerekeknél, a legtöbbször teljesen ártalmatlan. Az ultrahangot a biztonság kedvéért szokták elvégezni, hogy meggyőződjenek arról, hogy nincs szervi eltérés a háttérben.
2009. márc. 25. 20:10
 3/6 A kérdező kommentje:
köszi kicsit megnyugodtam, igen Ő is mondta h van ez a gyerekeknél.
2009. márc. 25. 20:11
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodj meg! Valószínűleg semmi baja a babának. Szinte minden embernek van enyhe szívzöreje, csak nem minden orvos veszi észre. Amikor az első babám megszületett, a hazaindulás előtt mondták meg nekem, hogy nekünk még várni kell, mert az orvos szívzörejt hallott, így csinálnak a fiamnál egy EKG-t. Az enyhe eltérést mutatott, így havonta kellett visszajárni a kórház gyermekkardiológiájára. "Felvilágosítottak", hogy ha úgy látom, hogy a gyerek elkékül, beszürkül, azonnal menjünk be a kórházba (tőlünk 28 km!!). Elképzelheted, hogy mit éreztem én is ezek után.. Állandan azt figyeltem, nincs-e valami baj. Azt is mondták, hogy valószínűleg fáradékonyabb, aluszékonyabb lesz, mint a többi baba és lassabban fogy fejlődni testileg. A lényeg az, hogy havonta 1 kilókat hízott fél éves koráig, és mindent hamarabb csinált, mint a kortársai (9 hónaposan egyedül ment vagy inkább futott!!). A lényeg az, hogy fél éves volt, amikor végre azt monda a kardiológus, hogy legközelebb csak 1 év múlva kell mennünk, mert már nem lát az EKG-n semmit, igaz még mindig volt egy enyhe zörej, de arra azt mondta, hogy csupán "élettani zörej".

A gyerekorvos máig vigyorog, amikor meglátja a fiamat és azt mondj, hogy így kellene kinéznie minden szívbeteg gyereknek :)) Az én "guggolós"-ak kikiáltott gyerekem 1 évesen 10,4 kiló volt és majd szétvetette az energia :))) Állandóan rohant, mindig volt dolga. Ma már lassan 17 éves és makk egészséges kamasz.

Szerintem, ha nálatok valami baj lenne, akkor azt már a koraszülött-osztályon, de legkésőbb a hazahozatalkor észrevették volna. Ahogy írod, egészséges, normál súlyú, jó kedélyű baba. A szívbeteg gyerekek sajnos nem ilyenek. A súlyuk sokkal kisebb az átlagnál, fáradékonyak és a testük színe is különbözik az egészséges babákétól, sápadtabb, kékesebb -blue baby-knak is hívják őket. Próbálj kicsit megnyugodni! Minden jót Nektek! 4 gyerekes anyuka

2009. márc. 25. 20:15
 5/6 A kérdező kommentje:
köszi Neked is! :))
2009. márc. 25. 20:18
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!Az én kisfiam is 7 hós és neki is szívzoreje van.De nálunk mindjárt a szuletésekor észrevették.2x voltunk már ultrahangon sajnos még nem forrott ossze a lyukacska,de én bízom benne!!!Szépen fejlodik a kicsi meg minden,de hát azért engem is nyugtalanít azért a dolog!

Kérj idopontot és meglátod mikorra kapsz ,ha tobb hetet is várnod kell akkor szerintem menj privát egy dokihoz,igaz fizetni kell az ultrahangért de legalább nem stresszeled magad hetekig!Addig nyugodj meg,sok esetben teljesen ártalmatlan a szívzorej!egy ido után magátol "eltunik"!

2009. márc. 25. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!