Egy hónapos babát megemelve fektetni szopipárnán?
A szivacsos U alakú szopipárna közepébe olyan jól be lehet tenni a babát, hogy a fejét és a hátát ráteszem.
Nagyon jól érzi magát, kémlelődik mindenfelé.
Úgy látom, a gerince egyenesen van.
Szerintetek szabad így?
Szia!
Szerintem meg igen!
Na jó, nem órákig, de 10-15 percig a szopi után amikor esetleg még nem alszik, hanem már ismerkedik a nagyvilággal, nyugodtan ráteheted.
Persze a legjobb a gerincének, ha egyenes, viszonylag kemény "alapon", fekszik (pl. a kiságyban).
Mamáink korában a babákat dunnába, kispárnába fektették, és mégis szálfaegyenes derekú, erős, stramm emberek voltak (jobbára) felmenőink!!!
Minden jót kívánok: egy 1 hónapos kisfiú és egy 2 éves kislány anyukája
Szerintem szabad, mi csináltuk. Olyan mintha a pihenőszékben lenne.
Feltételezem nem egész nap így tartjátok, hidd el, nem lesz semmi baja.
A szopipárna klasszul felveszi a baba alakját, nem árt neki.
"4. kép
Egyébiránt -a tapasztalatok szerint- a babák akkor is szeretik a párnát, amikor nem pocakfájósok, így például megtámaszthatjuk vele a kicsit ülő helyzetben is, ha már üldögél"
Biztos szabad, másnak szabad 2-3 hónapos gyerekét ültetni megtámasztva a kiságyban akkor ez se rosszabb...
Miért nem lehet megérteni hogy mit lehet és mit nem én sem vagyok az a tipikus mindent a nagykönyv szerint, de azért az ilyen dolgokat kivártam még eljött a maga ideje!
Csak úgy egy negyedórát voltunk így. Kis változatosságnak.
Szoptatáskor is a szopipárnán van, nem feltétlenül nyíl egyenes a háta akkor sem.
Egyébként mikor jönne el az ideje hivatalosan? Tényleg kérdezem, mert nem tudom.
figyelj, kisbabát addig nem ültetünk kitámasztva míg nem tud felülni magától. ez majd olyan 5-10 hónapos kora körül lesz. persze próbálkozni lehet, van aki ülteti, kitámasztja, mondván másnak se lett baja de őszintén, megéri kockáztatni.
ennyi idősen még a hordozóban is összesen napi max fél órát ülhet.
úgy lehet "ültetni" ha teljesen meg van támasztva a háta és nem nehezedik rá a popijára. egy szopipárnába ültetve szerintem ez lehetetlen. a hordozó, bébihinta, pihenőszék úgy van kialakítva, hogy nem terheli a gerincét, eloszlik a súlya a kagylóforma miatt.
még az öledbe ültetheted úgy, hogy a mellkasodnak támasztod a hátát és fogod a hónalja alatt. máshogy nem szabadna, azt már te döntöd el, hogy azért bevállalod-e.
egyébként még egy hónapos babának annyira új a világ, bőven elég változatosság ha a válladra veszed vagy a hasára fekteted. gondolj bele, ha már most máshogy kell szemlélnie a világot, mit fogsz csinálni vele 4 hónaposan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!