Hogyan nevelitek a babátokat?
Mondanátok pár példát, hogy miben nem engedtek, miben igen, miben kellene szerintetek szigorúbbak lennetek, stb.
Pl. üvölt a babkocsiban a bevásárlás után, akkor kiveszitek?
Szia!
Szerintem azért nem érkezett még válasz, mert a kérdés így elég tág. :)
Az enyém elmúlt egyéves, mindig kivettem a babakocsiból, ha sírt. Bevásárlás közben pláne, nem kell az egész boltnak az én babám sírását hallgatni. Volt egy idő, amikor éppen ezért hordoztam is, mert nagyon nem bírta a babakocsit. Aztán megszerette újra.
Nem hiszem, hogy egy babához szigorúnak kéne lenni. Persze vannak dolgok, amikhez jó ragaszkodni, pl. a lefekvés időpontja, de azt egy csecsemő nem érzi kényszernek. Ha már kúszik-mászik, érdemesebb inkább eltenni, ami veszélyes, szerintem a konnektor meg a nagykés nem a nevelés terepe.
Én alapjában engedékeny vagyok (1 éves kisfiú)....de a természetem is ilyen+ éveket vártunk,mire terhes lettem,így erre fogom :-)
Soha nem hagyom sírni,valahogy nem viseli el a lelkem ...sajnos ez van!
Persze,hogy kiveszem,már akkor,ha"kéri" ...
Vannak dolgok,amiket azért nem szabad...és meg is érti,ha valamire azt mondom,hogy "ne kapd be" ...viszont hagyom,hogy ismerkedjen a világgal,a környezettel,mindaddig,míg rá nem veszélyes dolgokról van szó (konnektor,vezeték tiltott,TV-t nem rángatjuk,gyógyszerek,vegyszerek)...lehetnék szigorúbb is,de imádom,és egyelőre nagyon jó baba,így nem tudom igazán "rendre utasítani".
Szia!
...utolsó vagyok...azt elfelejtettem,hogy én odaadtam neki a telefonomat,és a távirányítót is (persze olyankor én is fogtam),egy ideig érdekes volt,most már nyugodtan ott lehet mellette, nem is érdekli...szerintem a "tiltott gyümölcs" nekik is édesebb :-)
Sajnálom,hogy nem nagyon érkezett válasz a kérdésedre...valóban érdekes válaszok születhettek volna...
Remélem jól :)
3 és 1,5 éves lányaim vannak.
Alapvetően én ill. mi így nevelünk:
- a NEM nemet jelent, akkor is ha krokodilkönnyek és lécci-lécci van
- nincs játék az elektromos dolgokkal (villanykapcsoló, lámpa stb.)
- nem ismerjük az akarom szót és az aha-t sem, szeretném és igen van.
- nem dobálunk semmit, kivéve a frizbit és a labdát
- ha valamit ledobott, neki kell felvennie
- ha bünti van, akkor bünti van, nincs játék, nincs elmozdulás, nincs ölelkezés (ezt akkor kellett bevezetni, amikor a nagy volt büntiben a kicsi tüntetőleg mellé ült és átölelte, még akkor is, amikor azért volt a nagy büntiben, mert őt bántotta)
- testvért, embert, állatot nem bántunk (ezen nekem kell javítanom, egyszer-kétszer rácsaptam már a kezükre, fenekükre)
- mindent meg lehet és kell beszélni
- engedem, hogy úgy öltözködjön, ahogyan ő (a nagy) szeretne. Tegnap pl. egy rózsaszín póló, rózsaszín szoknya ÉS zöld nadrág volt rajta. Alapvetően szoknyában szeret lenni, de rájött, hogy a tegnapi időhöz a szoknya hideg, így vett fel egy nadrágot is :)
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
8 hónapos a babám. Kb 2 hónapja a NEM az nem. Tudja, pl: függönyt nem szabad rágni, telefont, távirányító nem az övé, hajat nem húzzuk, mert fáj, cicit nem rágjuk. :) Határozottan, ugyanolyan hangsúllyal mondom a nemet mindig. Ebből rögtön érti. Ha lebuccolja a földet, meglepődik, ha sír, megvigasztalom, ha nem sír akkor
hagyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!