Ha az első kiskanál őszibaracklétől így fájt a hasa,
akkor később is hasfájós lesz tőle?
Figyelt kérdés
Orvosi javaslatra székletlazítónak megkóstoltattam 3,5 hónapos babámmal az őszilevet, hogy később majd napi két-három kanállal adhassak neki. Délelőtt kapta, és délre olyan keservesen sírt és húzogatta a lábait, hogy szinte biztos vagyok benne, hogy a hasa görcsölt tőle. Még olyan kortyogó hangokat is hallottam a pocakból, de az orvos szerint nem jellemző, hogy egy kiskanáltól ilyen görcsei lennének. Viszont egy-két óra múlva már semmi baja sem volt, és azóta sem hál'Istennek! Más babájának is volt már görcse ennyitől? Természetesen ezt most hanyagolom egyelőre, viszont előbb utóbb úgyis ennie kell, számíthatok rá, hogy akkor is így fog görcsölni, vagy még csak túl korai volt az ő gyomrának a savas?
2011. jún. 25. 13:37
1/7 anonim válasza:
az én fiam 8 hónapos koráig nem bírta megenni a barackot, mert egyszerűen visszahányta. Savas, így nem minden baba bírja. Amúgy sok táblázat pont a savassága miatt 8-9 hónapos kortól ajánlja. Próbálj inkább helyette más gyümölcsöt (alma, banán)
2011. jún. 25. 13:42
2/7 anonim válasza:
így van, ahogy az első írja!
Minden baba más, és van elég gyümi, amit lehet próbálni még:)
Nálunk a gyümivel nem volt gond, de a krumplit (amit elsőként ajánlanak a hozzátápláláshoz szinte) semmilyen formában nem volt hajlandó megenni kb. 9 hónapos koráig.
2011. jún. 25. 14:00
3/7 anonim válasza:
mi 4 hónaposan kezdtük el az almát orvosi javaslatra mivel 10 naponta kakilt a babám, teljesen felhasználta a tejemet.
2 nap kapott picit, 2 nap iszonyú hasfájás gyötörte, én akkor azt mondtam nem érdekel az orvos, márpedig erre nem érett a babám. 5 hónaposan újra kezdtük, szintén almával, semmi baja nem volt tőle, azóta is kedvence az alma!
2011. jún. 25. 14:15
4/7 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy az alma még inkább fogja a székletet... a doki még a szilvát, a paradicsomlevet ajánlotta, de én még nagyon korainak tartom... olyan kicsi még. Viszont a kakival meg nagyon küzd szegénykém.
2011. jún. 25. 14:59
5/7 anonim válasza:
nekünk nem azért kellett az alma, hogy meghajtsa, hanem hogy egyáltalán legyen salak. várj 2-3 hetet szerintem, te vagy az anyukája, ha azt érzed korai akkor az úgy van :)
2011. jún. 25. 15:30
6/7 anonim válasza:
Hát ha kakigond van akkor azon a cukros kamilla tea is segíthet!nem kell feltétlenül hozzátáplálással kezdeni,főleg úgy,hogy valószínű a babád emésztőrendszere ezek szerint még nem érett meg rá!
Rendes gyüminek a levét adtad???
2011. jún. 25. 20:57
7/7 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló!
A cukros kamillateával kezdtem a próbálkozást, de nem vált be. Ezután adtam neki az őszibarack facsart levét egy kiskanállal, a gyerekorvos ajánlotta. És ekkor jöttek a görcsök. Végül a laevolac szirupot ajánlotta széklethígítónak, és két nap után (egy nap 5ml-t adtam neki az adagolás szerint) tegnap már kétszer is volt kaki :-) persze nem cél a hozzászoktatás, hogy csak így sikerüljön, de a baracklevet most inkább hanyagolom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!