Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért tilos együtt aludni a...

Miért tilos együtt aludni a babával?

Figyelt kérdés
A kislányom 5 hónapos lesz, nappal a kiságyában alszik, este viszont velünk. Tudom, hogy sokan rendkívül ellenzik ezt a dolgot, pl. a sógornőm is kivolt, amikor meghallotta. Most a védőnőm (akit egyébként nagyon szeretek) tanácsolta, hogy szoktassuk ki onnan. Bevallom, kicsit elszomorodtam. Ha jól értem, a szülők nyugalma érdekében ellenzik az együttalvást, de nekünk eddig bevált! Este sokkal könnyebben alszik el mellettem, ha este felkel, szinte félálomban is meg tudom szoptatni, így én kipihentebben ébredek. Mivel a mi ágyunkban van, könnyebben rá tudunk nézni, hogy jól van-e, ráadásul nagyon jó érzés a szuszogó babám mellett elaludni, felébredni! Eleinte aggódtam, hogy ráfekszem stb., de semmi ilyesmi nem történt, az ember félálomban is érzékel dolgokat és úgy helyezkedem, hogy ne legyen semmi baj. Mi a véleményetek? Mindkét oldal nézeteire kíváncsi vagyok!
2009. márc. 25. 15:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
első vagyok. 5 hónapos koráig vele aludtam vagy a kiságyban volt vagy velem de az ő szobájában. 2 hónapja "szivárogtam vissza" apához. csak mielőtt valaki azt irná hogy nem voltam vele egy szobában:-))))
2009. márc. 25. 15:40
 12/21 anonim ***** válasza:
87%

éns em tartom jonak.a sztorym tanulsägos..

kisfiam 3 honapos koräig velünk aludt(féltem a bölcsöhalältol),aztän mindenki mondta hogy bajba leszek ha velem alszik..nem fog beszokni az ägyäba.modnom dehogyis..aztän amikor 3 honaos lett,beraktuk a szibäjäba..jobban aludt mint velünk!!!1 éves koräig semmi baj nem volt vele mert én,én barom ,akaratom ellenéRe megtörtem ezt a "nyugalmat"..külföldön lakunk.petsre utaztam a kicsivel tanulni 2 honapot..igy mivel anyuméknäl laktam,kénytelen voltam a kicsivel aludni 2 honapot,majd amikor visszautaztunk haza,borzaszto mi van most..sir,sikit,bög,minden amit csak eltudtok képzelni,hiszen megszzpkta azt hogy anyval alszik.kisfiam mpost mäsFél éves.azon vagyunk hogy szoktassunk lassan ismét az ägyäba,de nem gondoltam volna hogy ilyen nehéz lesz.most elértünk mär anniyt,hogy este a szobäjäban elalszik,majd éjjel 3-4 fele felkel,és sir ..akkor ätvisszük hozzänk,hiszen hiäba ringatjuk,altatgatjuk,amint lerakjuk visit!de legaläbb annyit eléRtünk mär 3 hét alatt miota ujra ithton vagyunk hogy a fél éjjelt ätaudja.tedd az ägyäba,szoktasd oda.hidd el,tapasztalat,nagy gondba leszel késöbb.énis imädom a fiamat,és vele aludn is!de én azt vallom,hogy van külön szobäja,szundizzon ott.az éjjel meg nyugodtan telik.apäval..éjjel 1 éves koräig felsem kelt -11 orät végigaludt.

2009. márc. 25. 15:40
 13/21 anonim ***** válasza:
68%
Az én kisfiam is 5 hónapos, és 3an aludtunk 1 ágyban. Még apa is megébredt, ha a kicsi nem vette egyenletesen a levegőt. Mi ezen a héten kezdtük el éjszakára a kiságyába betenni, ami az ágyunktól nem messze van. Majd megszakadt a szívem, pedig csak néhány 10 cm. Mi már nem fértünk el egymás mellett. Egyébként, ha felkelt reggel, mindig fél szemmel néztem, hogy mit csinál. Mindig ellenőrizte, hogy ott vagyok-e és elkezdett nézelődni és játszani, aztán, ha megunta, elkezdett kiabálni. Most sem kezd el sírni,ha felkel csak hangoskodik, ha már unatkozik. Én nem tudnám elviseln, ha minden egyes alkalommal sírnia kellene, hogy észrevegye valaki, hogy ő már fent van. Az én véleményem az, hogy csak néhány év van, hogy az ember kiélvezze ezt a határtalan ragaszkodást, aztán jön a kamaszkor és már nem érdekesek a szülők.
2009. márc. 25. 15:47
 14/21 anonim ***** válasza:
82%
Nem kell megvárni, hogy sírással jelezze, ha fennt van. A szülő megérzi, ha fennt van a babája, egy nyikkanásból tudja, hogy csak álmodik vagy fel is ébredt.
2009. márc. 25. 15:51
 15/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Mivel azt nem szeretném, hogy évekig egy ágyban aludjunk, azt hiszem, el fogom kezdeni a külön ágyba való szoktatást.
2009. márc. 25. 15:53
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Sok sikert hozzá, remélem gördülékenyen fog menni! :)
2009. márc. 25. 16:02
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem tilos mindenki magán ügye ! Majd meg oldod ha kényelmetlennek érzed a helyzetett!
2009. márc. 25. 16:24
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Jó,persze ahol csak egy ágy van a lakásban ott oké,de miért csak abban az ágyban lehet házas életet élni a pároknak? A legtöbben arra hivatkoznak,hogy azért nem alszanak a babával,mert akkor tönkre fog menni a házaséletük.Szerintem aki akarja az meg tudja oldani másképp is az együttléteket.Szerintem,ha te külön szeretnéd rakni,akkor tedd azt,de én több olyan anyukával beszéltem,akikkel a baba együtt aludt,hogy 1,5-2 éves korukban zökkenőmentesen át tudták szoktatni a szobájukba.Nálunk van külön szobája,de Mi nem tudnánk már nyugodtan aludni,ha nem lenne mellettünk.Ő nem tudom,hogy tudna e,de majd idővel eldől.nekünk egyenlőre így jó és a szexet is meg tudjuk oldani.
2009. márc. 25. 16:48
 19/21 anonim ***** válasza:
Miért lenne tilos?Mindenki maga dönti el,hogy csinálja.Nálunk kezdetektől a saját ágyában,de a mi szobánkban alszik,ha kész lett volna a gyerekszoba,akkor is így lett volna,már csak az éjjeli szopi miatt is,+én így vagyok nyugodt,de ha kész lesz a gyerekszoba akkor megy át kb.1-2 hónap múlva,akkor lesz 6-7 hónapos.Én nem szerettem volna sosem,hogy velünk aludjon egy ágyban,mert tuti féltem volna,hogy ráfekszem stb.+ én elég mélyen alszom.Ha velünk aludt volna vszínű,hogy nem tudtam volna kipihenni sem magam.
2009. márc. 25. 18:45
 20/21 anonim ***** válasza:
Nincs babám még,de barátnőmtől tudom,hogy bizony az anyai ösztönöm beindulnak még az álmodban is.Következetes anyuka volt,direkt a kiságyban altatta el a babát,majd reggel arra ébredt,hogy mellette van az ágyban.Nem is emlékezett rá,hogy felvette volna és maga mellé teszi,ettől függetlenül 5 hónapos koráig ez ment,kiságyban altatta,reggel mellette ébredt.Annyira beszokott a baba,hogy most 3 éves,született testvére is és nem lehet kiszoktatni,muszáj ott aludnia, a tesó meg simán szuszog az ágyban.Kiszoktatni ő így nemtudta sajnos és sztem már nem is tujda,majd ha ovis lesz esetleg:S
2009. márc. 26. 19:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!