Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért utálhatja a 10 hónapos...

Miért utálhatja a 10 hónapos kisfiam a kanalat?

Figyelt kérdés

Nem hajlandó már egy pár hete semmit megenni ami kanalas kaja. Csak akkor hajlandó enni ha a kezemből adom neki falatonként. Mitől lehet? Mit csináljak vele? Segítsetek kérlek, kezdek beleőrülni! :(

Fontos lenne főzelékeket is ennie!

2011. jún. 24. 21:13
 1/6 anonim ***** válasza:

nálunk is ez volt azzal a különbséggel, hogy ő csak a tálcáról volt hajlandó csipegetni :( én nem jöttem rá a megoldásra, mindent a tálcán kapott. levest fém szűrőbe mertem és csak a lecsöpögtetett sűrűjét kapta meg. főzeléket is így kapott de nem sok főzelék van ami nem esik szét és le lehet csöpögtetni. mondjuk ő imádta csipegetni a borsót mondjuk.

meg nagyon sok tésztafélét kapott, hogy jól is lakjon, azokat is imádta, tömte a szájába. fél évig volt ez a nyűg, orvos azt mondta örüljek, sokkal rosszabb lenne ha csak a pépeset tudná megenni. hát nem tudom. 15 hónapos korában újra elfogadta a kanalat és elkezdte tanulni használni

2011. jún. 24. 21:17
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ. Nem tudom miért csinálhatják ezt a babák. :( Lehet valamit elrontottam, és ezért utálja a kanalas kajákat?
2011. jún. 24. 21:21
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha adsz az ő kezébe is egy kanalat,akkor sem eszi meg a főzeléket? Vagy a főzeléket ízesíted,fűszerezed rendesen?

Vagy nem volt esetleg forró az étel,amit kanállal adtál neki?

Próbáld akkor etetni őt is,amikor ti esztek,és abból,amit magatoknak főzöl. Legtöbbször utánozzák a felnőtteket,és esznek rendesen.

Más ötletem nincs.

2011. jún. 24. 21:25
 4/6 anonim ***** válasza:
Próbálj ki más kanalakat is, pl. fém kiskanál, vagy más formájút. Vagy nő a foga!!! Nálunk volt, hogy napokig csak pár falatot evett és csak a tápszer kellett neki. Adj a kezébe is kanalat, hagyd vele játszani, ismerkedni.
2011. jún. 24. 21:27
 5/6 A kérdező kommentje:

minden kanalas trükköt kitaláltam már! Többfajtát, több színűt, fémet, műanyagot. Imádja a köles golyót, azt is kanállal adtam neki, azt is csak pár kanállal evett, utána azt se kérte. :( Főzelékeket ízesítettem, de a gyümölcs pépeket sem hajlandó kanállal megenni, pedig az finom édes. :(

Egyszerűen kanál fóbiája van! Remélem elmúlik. :S

2011. jún. 24. 21:31
 6/6 anonim ***** válasza:
És a villa? Itt már olvastam, hogy egyes babáknak szimpatikusabb. Persze levest nem tudsz vele adni neki.
2011. jún. 25. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!