Miért nem akarja enni a tápszert?
Most 5 hós kisfiam, nem akarja enni a tápszert. Eddig 130-160 ml tápszert evett, 160-at reggel, és este, tizóraira már gyümölcsöt kap, evések között pedig teát, és gyümilevet. Csakhogy vagy 3 napja észre vettem, hogy nem akarja enni a tápszert, de viszont ha teát vagy gyümilevet adnék neki, azt szivesen inná. Nem adom hamarabb neki a kaját, mert 100 ml-t kisziv, utána büfi, utána még sir, de már a tápszert kiköpi viszont a másik folyadékot szivesen issza. Például tegnap is 5kor 30ml tápszert evett meg, utána este még fél 9 után nem volt éhes, vagyis csak nagyon nehezen ette meg a 130 ml-t is. Most is sir, pedig most evett 100-at, de ha odaadnám a gyümilevet, azt meginná. De azt meg nem akarom, hogy rászokjon, vagy már késő?
Amúgy a dokinő javaslatára adok neki gyümilevet, azt mondta, korlátlan mennyiségben adhatok neki. Persze én inkább csak délelőtt adom neki, kb .egy fél üveggel, délután már inkább tea, ha igényli.
Ha valakinek van ilyen téren tapasztalata, irja meg légyszives.
Az Én kisfiam is 5 hónapos és Én így etetem.
Reggel 7-kor:tápszer
tízórai 10-kor:gyümölcs
délben 12-kor:tápszer
délután 16-kor főzelék
este 19-kor tápszer
Az Én fiam nagyon szerti az üveges bébiételt azt meg is eszik egy üveggel.De ha van időd inkább főzz neki hátha azt megeszi vagy próbáld ki a tejpépeket uzsonnára.Nálunk is volt ilyen korszak és nagyon el voltam keseredve de aztán minden vissza állt.És az is lehet hogy a foga jön szegénynek és azért nem esszik.
Egy három gyerekes anyuka.
A gyümölcslé elvette az étvágyát!!!!!Ez tuti!!!
Adj neki tea és gyümölcslé helyett vizet!
Tapasztalat, hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!