10 hós babád hány centi és mennyi kiló? Hány foga van? Hányszor eszik egy nap és miket? Miket tud (mászás, felállás, menés, beszéd)?
Az én fiam 77 cm és 9,5 kg.
Az első négy foga már kijött most indult meg a 5. - 6. kismetsző foga.
5-ször eszünk egy nap.
reggeli: tejpép gyümölccsel, keksszel
tízórai: gyümölcs keksszel, joghurttal, túróval
ebéd: főzelék husival, zöldség leves
uzsonna: bébijoghurt (kekszes, gyümölcsös, túrós)
vacsora: főzelék vagy "jó éjt" tejbegríz vagy rizs.
Nem hajlandó tápszert enni és a tejpépet sem már igazából.
Még csak kuszunk és ülünk.
Tudja mondani, hogy neeee, cica, baba.
Bár már 18 hónapos lesz,de azért leírom!
A lányom 10 hónaposan 75 cm és 9 kiló volt./most 80 cm,11 kg
6 foga volt kint (4 fent és 2 lent)/ 15 van most és 1 útban
5x evett
reggeli: szopi
tízórai: kekszes tejpép+szopi
ebéd: már azt ette amit mi is,de csak villával törtem össze+szopi
uzsonna:gyümölcspép
vacsora:szintén azt amit mi ettünk és szopi
tejpépet 1 éves kora után hagyta el, a szopit 1 hónapja.(valószínűleg,mert terhes vagyok és megváltozott az íze a tejnek).
9,5 hónaposan már járt.
Nem nagyon beszélt akkoriban.A járás,mozgás miatt egy kicsit húzódott.
Talán amit mondhatott már az a vauvau,ciii.
Fiú, 10 és fél hós, 8.7 kiló, 72 centi.
Mászik, ül, bútorok mentén nagyon gyorsan oldalazva jár, és egész nap pakol: apróbb dolgokat felvesz, leejt mindent direkt, újra felveszi, egymásba rak poharat, sőt tegnap már a duplot is, kipakolja a fiókjait, eldug apró dolgokat (magas polcra, ládába, takaró alá). Pápát integet. Könyvet lapoz már egész jól, felismeri a képeket, pl. fotón családtagokat. Újságot tépdes akár fél órán át és már nem eszi meg :) Kirázza zoknikat és odaadja. A lavóron dobol és zenére rázza popsiját :) Már tudja, mit nem szabad, de huncutul próbálkozik.
Babababa, lalala, ajajaj a "szókincs", illetve berreg a repülőjéhez és cuppog, ha vmi ízlik.
5-6szor szopizik (nem tudom, hogy fogom leszoktatni...), 3szor eszik "rendeset" (főzelékek, hús, joghurt, gyümölcsök), de többszöri kiflicsücskök is fogynak a fogzás miatt. 6 foga van, 2 jön.
Fiú, 10 hónapos. 80 centi körül van, pontosan nem tudom és kb. 9 kiló.
Két hónapja mászik, feláll, körbesétálja kapaszkodva a járókát, kisasztalt. 6 hósan tanult meg stabilan ülni.
Nem nagyon beszél értelmesen, csak a baba (ez ő), annya (ez meg én) vava (a kutyánk), mama és a deeje (gyere) szavakat lehet felismerni nála. Mondta már párszor azt is, hogy apa, de ritkán, így nem tudjuk, mennyire tudatos nála. A többit, amit felsoroltam, jókor használja, láthatóan tudatos szinten vannak nála.
Reggelire szopizik, tízóraira általában gyümölcs, tejbegríz, tejberizs, müzli joghurttal vagy hasonló van, 11 körül újra szopizik, majd alszik. Egy óra körül ebédelünk, azt eszi, amit mi - nem főzök túl fűszeresen és nem csülökpörkölt a menü általában :-)) - a leveseket szereti, bármilyen főzelék jöhet, húsfélét is mindent kapott már, tésztákat, pépesíteni rég nem kell neki, bármit megrág, 8 foga van és kifejezetten szívesen eszik darabosat.
Uzsonnára megint valami könnyű, gyümölcsös vagy zöldséges dolog plusz szopi, vacsorára megint csak ugyanazt eszi, mint mi, beleértve a tojásfélét, bundáskenyeret, gyakorlatilag bármit. Vacsi után fürdés, majd szopi és alvás. Éjjel még egyszer legalább ébred szopizni, inkább kétszer.
A lányom ugyanennyi idősen nem evett ennyi félét, szinte kizárólag szopin élt, súlyban, magasságban nagyjából ugyanekkora volt (picit talán kisebb) de mire betöltötte a 10 hónapot, már stabilan járt egyedül. Ő mondjuk ülni is korábban tanult meg, már öt hósan stabilan ült, hat hósan állt. Viszont mászni csak azután tanult meg, miután már stabilan járt.
Köszönöm a válaszokat.
Egy kicsit bánt, hogy le vagyunk maradva mozgásügyileg, pedig igen erős baba a fiam, tiszta izom, nincs rajta szinte semmi súlyfelesleg ami akadályozná a mozgásban.
Most ült fel kb két hete stabilan. Nekünk már ez is nagy szó volt. A felállásról csak álmodozunk és próbálkozunk segítséggel. Lehet az is baj, hogy nálunk napközben a nappaliban van a fiam egy baromi nagy területen, ahol kúszik, kicsit mászik és nincs amiben közvetlenül kapaszkodhatna. A járókát nem igazán szereti, kiságyba pedig nem rakom napközben csak ha alszik. Mivel nem nagyon láttam még olyan embert (aki egészséges) aki ne járt volna, így türelmesen várunk.
Nekem is lapozza a könyveket, de még hajlamos a szájába venni a lapot a foga miatt. Imádja a macskákat, akik a terasz ajó felől kukkolnak be és állandóan szemezget velük. Az első szava a cica cicc volt, teljesen érthetően, de azóta kicsit cicccc lett csak. Tud integetni ha akar és ha mutatjuk neki.
Pakolni imád. Eltolja a bébikompot méterekre maga előtt, kúszik minden guruló tárgy után nagy sebességgel, úgy hogy direkt püföli, hogy menni kelljen utána.
Sajnos imád tévézni, de csak mesét néz. Szereti a Sezám utcát ( különösen Elmó dalát, angolul is) és Thomas a gőzmozdonyt.
Szia!
Az én kisfiam 1,5 hét múlva lesz tíz hónapos, kettő foga van alul:)
Négykézláb mászik egész nap, feltérdel, de állásba még nem húzza fel magát, de nem erőltetem mert elég nagy súlyú: 10700 g és 78 cm.
Tudatosan még nem használ szavakat, de azért mondja a magáét egész nap, legjobban a bátyja kisautóival szeret játszani, megy is ezen a vita egész nap:)
Tapsol, pá-pát integet és nagyon jól eljátszik egyedül is.
3x szopizik, reggel joghurtot eszik gyümölccsel, ebédre főzelék husival és vacsira tejpép gyümölccsel.
Ne aggódj a mozgása miatt, a nagyobbik fiam 11 hónapos koráig csak ülni tudott, nem is kúszott, 11,5 hónaposan kezdett mászni és 14 hónaposan már szaladt:)
Jó egészséget Nektek:))
Lányom 10 hónapos múlt, 9000g és 73cm
két hónappal született hamarabb (42cm/1980g volt)
két foga van alul, most bújt ki a jobb oldali szemfoga (!!!) és mellette is hátrébb meg van duzzadva a következő fogacska
enni eszik reggel ébredéskor, aztán délelőtt gyümi kekszel vagy túró gyümivel vagy joghurttal, ebédkor ugye főzelék. három körül vagy tápszer vagy valami kenyérféleség, attól függ mennyire volt tartalmas az ebéd. fél hatkor tejpép és pancsi után kilenckor tápszer. Igazából jó hónapja már ő is előnyben részesíti a szilárdabb kajákat, tápszerből keveset eszik.
de eszik mindent amit a 10 hónaposok :) bár nem jó dolog de kedvence a túró rudi és szereti a paradicsomos-sonkás-tésztát(persze durumból).
Mit tud? decembertől járunk dévényre, és 3 hónapja vizi gyógytornára. ő nagyon hypotón volt így 5 hónaposan kezdett fogni, 7 hónaposan gurulni, ami igazán majdnem 8 hónaposan lett tényleges forgás. 9 hónaposan felült és most 10 hónaposan mászik a térdein. egész nap be nem áll a szája, magyarázik (dádádádád) sikongat no és élvezettem mondja hogy: neeeem :)
ja és imádja a homokozót :)
29-én lesz 10 hónapos.
36+5 hétre született 2550 gr-mal
most 8400 gr,72 cm
4 foga van
nagyrészt anyatejes,de eszik főzeléket,gyümölcsöket
mászik,feláll,egyedül kapaszkodás nélkül áll,
kapaszkodva lépeget,állásból legugul
és össze vissza beszél baba nyelven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!