Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy készítsem itthon babámnak...

Hogy készítsem itthon babámnak a kaját?

Figyelt kérdés

Most kezdtük a hozzátáplálást,első babák.(ikrek)Eddig csak üvegest adtam nekik,de szeretnék itthon is készíteni.

Pl. ha babánt akarok nekik adni,amit szeretnek,akkor hogy csináljam,hogy ne maradjon darabos? Botmixerem nincs. És kell az ilyeneket pl. tápszerrel keverni,higítani? Vagy forralt vízzel? Csak mert gondolom magától nem pürésedik be pl. az alma vagy répa.Meg igazából semmi.

Bocs,hogy hülyeségeket kérdezek,de sztem ez fontos és én nem tudom...

2011. jún. 22. 14:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
2011. jún. 22. 14:12
 2/11 anonim ***** válasza:

Minél előbb szerezz be egy botmixert, mert mostantól kezdve cirka egy évig minden napos társad lesz a konyhában.

Banán az életben nem lesz pépes, ha csak villával nyomkodod. Akármelyik gyümölcs, zöldség, főzelék, stb mindenhez kelleni fog a botmixer!!!

Ha majd főzöl, vagy a tietekből veszel ki, akkor is kell a botmixer.

2011. jún. 22. 14:12
 3/11 anonim ***** válasza:
Pedig nem ártana egy botmixer, mert lehet hogy az elején nem eszik meg ha nem teljesen pépes. De megpróbálhatod villával összenyomni, hátha megeszik úgy is. Tápszerrel is keverheted, de magában is jó, a banán és az alma lepépesítve is elég pürés.
2011. jún. 22. 14:14
 4/11 anonim válasza:

Ha nincs mixered egy nagyobb szűrőn is átnyomhatod a főtt zöldségeket. 3-4 hónaposan szinte csak krumplit, almát meg sütőtököt ehetnek. Volt hogy krumplit főztem almával és ehhez tettem egy fél üveg bébiételt így lett egy kicsit változatos az étel. Később ehet még céklát, brokkolit,répát stb. (kérdezd meg a védőnőt). Ha nagyon sűrű lett a püré akkor a főzővízzel hígítottam. 5 hónapos kor körül már kezdhet húst enni(ehhez már jó lenne egy botmixer). 6-7 hónapos kor körül már ne turmixolj le minden zöldséget, a krumpli egy részét csak villával törd át, hogy megszokják a darabos ételt.

Én legalább is így csináltam, 9 hónapos babám ügyesen eszik mindent.

2011. jún. 22. 14:24
 5/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mkinek! Azt hiszem beszerzek egy botmixert:) Úgy már nekem is menni fog:)
2011. jún. 22. 14:26
 6/11 anonim válasza:

3. vagyok, elfelejtettem a gyümölcs kérdésedet.

100 ft-os boltban, Vianniban kb. 500 ft-ért lehet venni gyümölcs reszelőt. Csónak alakja van a belseje tüskés, ezen pépesíthetsz almát, banánt stb-t.

2011. jún. 22. 14:28
 7/11 anonim ***** válasza:

A banánt és az almát le tudod reszelni olyan reszelőn amit kifejezetten a babáknak árulnak. Almareszelőnek hívják. Van műanyagból, vagy üvegből. Egy ovális alakú tányér amiből tüskék állnak ki. Százforintosban lehet kapni. Nekem műanyag van és nagyon jó pépesre reszelem vele mindkét gyümölcsöt. Sinlac tejpéppel szoktam összekeverni.

krumpli répával: Kevés vízben egy ici-pici sóval megfőződ a felaprított krumplit és répát. Ha jól megfőtt szűrőn egy kanál segítségével átnyomkodod. A főzőlevével hígíthatod. Ebbe is tehetsz sinlacot, de anélkül is jó.

paradicsomos krumpli: Megfőződ a krumplit és amikor majdnem jó sűrített paradicsomot teszel bele. Ha megfőtt szintén szűrőn áttöröd. Ehhez csak a saját főzőleve kell. Ha esetleg túl sűrű forralt vízzel hígíthatod.

alma krumplival: megfőződ az almát és a krumplit és a szokásos módon szűrőn áttöröd. Saját főzőlevével hígítod.

alma tejpéppel: lereszeled az almát és nyersen összekevered sinlaccal.

Régebben nem volt botmixer ezért mindent szűrőn, szitán (ki hogy nevezi) törtek át. Persze botmixerrel könnyebb. Amíg keveset eszik pláne. Később esetleg tényleg érdemes beruházni egyre. A sinlac-ot pedig a doki felírja. 1300 ft 600 gr, de ez sokáig elég. Régebben egyébként csak krumplival sűrítettek mindent.

2011. jún. 22. 14:44
 8/11 A kérdező kommentje:

Húú,köszi a részletezést! Akkor olyan reszelőt is vennem kell!

Sinlacról csak hallottam. Azt ugyanúgy el kell készíteni,mint a tápszert vagy önmagában lehet a kajához adni?

Milyen sűrített paradicsomot használhatok?

2011. jún. 22. 16:03
 9/11 anonim ***** válasza:

A sinlacot forralt vízzel kell összekeverni, ugyanúgy, mint a tápszert. A bébiétel főzővizével összekeverheted. Annyit rakj bele, hogy eléggé besűrítse az ételt. De ha elkészítesz egy olyan adagot, mint amit a dobozán írtak utána látod, hogy milyen sűrűnek kell lennie. A dobozon úgy van, hogy 150 ml vízhez 4-5 evőkanál. Tehát csak kb.-ra van írva, nem kell olyan pontosan mérni, mint a tápszert.

Én üveges sűrített paradicsomot veszek. Nem sok minden van ráírva. Hun agro a márkanév és 360 g van egy üvegben. Nem tartalmaz tartósítószert és Magyarországon gyártják. De szerintem bármelyik jó amelyik nem tartalmaz tartósítószert.

2011. jún. 23. 07:32
 10/11 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Még ezt elfelejtettem. Sinlachoz receptek. Nekem a védőnő adott egy füzetecskét, de megtaláltam a neten is. Itt megtalálod.

[link]

2011. jún. 23. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!