Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Zöldbabot mivel és hogyan...

Zöldbabot mivel és hogyan készítsem el 10 hónapos babámnak?

Figyelt kérdés
2011. szept. 1. 13:44
 1/2 anonim ***** válasza:

főzeléknek

májjal, főtt tojással, csirkehússal

2011. szept. 1. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia, szerintem a fűszerpaprikán és borson kívül a szokásos módon el tudod készíteni zöldbabfőzeléknek, ha nincs még foga, esetleg villával összenyomni vagy turmixolni, ahogy szereti.

Vöröshagymát apróra vágsz és kevés olajon lepirítod, ehhez hozzáteszed a megtisztított, lemosott zöldbabot, rádobsz egy kevés tengeri sót és vízzel felöntöd. Fedő alatt jó puhára párolod. Habarást készítesz tejfölből és lisztből, teszel hozzá egy kevés főzővizet, majd visszacsurgatod a fazékba és hagyod felforrni az egészet. Van, aki fokhagymát is pirít alá, van, aki liszt helyett főtt burgonyával sűríti a főzeléket, ez már ízlés kérdése. Én a zöldbabfőzelék mellé adok a babámnak mindig sült csirkecombot vagy valamilyen más sült husit, azt általában minimális sóval (néha dugok a bőre alá fokhagymát is) alufóliában szoktam megsütni, így nagyon finom marad, hiszen a saját zsírjában sül.

2011. szept. 1. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!