Zöldbabot mivel és hogyan készítsem el 10 hónapos babámnak?





főzeléknek
májjal, főtt tojással, csirkehússal





Szia, szerintem a fűszerpaprikán és borson kívül a szokásos módon el tudod készíteni zöldbabfőzeléknek, ha nincs még foga, esetleg villával összenyomni vagy turmixolni, ahogy szereti.
Vöröshagymát apróra vágsz és kevés olajon lepirítod, ehhez hozzáteszed a megtisztított, lemosott zöldbabot, rádobsz egy kevés tengeri sót és vízzel felöntöd. Fedő alatt jó puhára párolod. Habarást készítesz tejfölből és lisztből, teszel hozzá egy kevés főzővizet, majd visszacsurgatod a fazékba és hagyod felforrni az egészet. Van, aki fokhagymát is pirít alá, van, aki liszt helyett főtt burgonyával sűríti a főzeléket, ez már ízlés kérdése. Én a zöldbabfőzelék mellé adok a babámnak mindig sült csirkecombot vagy valamilyen más sült husit, azt általában minimális sóval (néha dugok a bőre alá fokhagymát is) alufóliában szoktam megsütni, így nagyon finom marad, hiszen a saját zsírjában sül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!