Elmondanátok nekem alap dolgokat újszülött gondozással
kapcsolatban? Sokmindent tudok már, de mégtöbb amit nem!
Figyelt kérdés
Pl.:
- napirend? (nem órára, csak mi követik egymást)
- újszülöttnek kell nyáron vizet adni?
- tejserkentő teát mikor kezdjek el inni és milyet?
- ha na adj'Isten nem lesz tejem, milyen tápszer a legjobb amit adhatok neki?
- pelenkát tényleg nem kell éjszaka cserélni??
- előbb vacsi aztán fürdés, vagy fordítva?
- nyáron mikor vigyem sétálni? napi kétszer mindenképpen kell? mikortól vihetem ki? elég ha a mózesen rajta a kupola+szúnyogháló? És a lábzsákot rakjam fel eleinte? Csak hogy védve legyen a naptól? Esetleg vmi fényvédő krémmel kenjem az újszülöttem?
- a köldökcsonkját minden pelenkázás alkalmával kezelni kell, vagy csak az esti fürdetésnél?
Még egy buta kérdés: ha nem érheti a fülét víz fürdetéskor, akkor hogyan tisztítsam neki? Azt hallottam a fülpálcika sem jó, mást meg nem tudok. Elég csak a kendővel megtörölni neki?
2011. jún. 22. 09:43
12/19 anonim válasza:
Szia!
A köldökcsonkját azért jó,ha minden pelenkázásnál kezeled,mert hamarabb szárad le!Szárítja az alkohol és a hintőpor is.Sokkal hamarabb túl lesztek a lepottyanáson :)
2011. jún. 22. 09:43
13/19 A kérdező kommentje:
A minden pelenkázáskor köldökcsonk kezelést azt úgy kezdjem, hogy lemosom sima vízzel az előző kezelésből maradt hintőport, aztán alkohol, hintőpor, gézlap ismét?
Vagy nem kell lemosni a hintőport? Csak töröljem át alkohollal?
2011. jún. 22. 09:46
14/19 anonim válasza:
Nehéz megoldani hogy a fülét ne érje víz,hisz a haját úgyis megmosod.De azért igyekezz kerülni a nagy mennyiségű víz fülbe jutását.A fültisztító pálcikával szerintem semmi gond,csak óvatos légy!Én vizes áttörlés után a pálcikára tettem egy kis babaolajat és a füle mögött ill. a kagyló részét azzal kicsit kitisztítottam anélkül,hogy belenyúltam volna.Ezt az olajat letöröltem,mert ha ott hagyod viszketést okozhat,jól kikaparja a fülét tőle.A zsír ami a fülében termelődik az pici kis csíkszerű formában kiül majdnem a fülkagylóba,tehát akár az ujjaddal is meg tudod fogni.Ha ezt a kiült zsírt egy fültisztítóval megpörgeted,már tiszta is a füle és nem nyúltál a fülkagylóba.Majd meglátod,gyakorlatban ez dobja magát :)
2011. jún. 22. 09:47
15/19 anonim válasza:
Minden pelenkázáskor köldökkezelés:
vízzel ne mosd le,mert az puhítja,mi meg szárítani akarunk!Mindig ugyanaz a műveletsor - alkohollal körbetörlöd,utána hintőpor.A következő pelenkázásnál ebből a hintőporból nem fog ott maradni szinte semmi,nem lesz mit letörölni!
2011. jún. 22. 09:50
16/19 anonim válasza:
Nekem eleve javasolta a védőnő, hogy a hintőport mindig körülötte töröljem le, tehát ami nem benne van, mert szárítja a bőrt, néha kenjem be testápolóval a köldök körül. De ahogy mondják minden alkalommal alkohol+hintőport, nekünk ezért is esett le nagyon hamar. :)
2011. jún. 22. 11:05
17/19 anonim válasza:
Egy dolog meg amit tapasztaltam en, a fule mogott olajos torolgetes, mertha nem akkor kiszarad megrepedezik. A fulsar kijon magatol, azt kell torolni, belenyulni nemszabad. En egesz pici kora ota mostanaig jo minosegu napraforgoolajat hasznalok, felfozve, azzal olajozom a kis boret, pihe puha, popsikenocsot gyogyszertarit hasznalok naponta 1 2 szer vagy ha kell, propoliszos. Nalunk az elobb vacsi volt es csak aztan furdes :P mert mindig ehes volt, de soha nem bukott utana :P, de ez mar tenyleg babafuggo. Egyebkent az ejele necces csak 1 2 het utana rutinszeru a dolog. Nagyon hasznos dolog a furdeto alvany, nem a kemeny muanyag hanem torolkozo anyag egy fem kereten, most valt foloslegesse , 9 honapos a lanyom. Jol fog esni a derekadnak ha nem szoktatodra a ringatasra, persze azert babusgatni kell :P
2011. jún. 22. 11:35
18/19 anonim válasza:
Ugyan nem a babaápolással függ össze,de hasznos tanácsként mondom,mert elsőszülőknek nem mindig szokták mondani : vigyél magaddal a kórházba mindenképp jó nedvszívó nagyobb méretű (éjszakai) betétet (a Tena Lady-t tanácsolom) és melltartóbetétet (a Rossmann-os 400,- az a legolcsóbb és tök jó).Ha beindul a tejed ne legyen kellemetlen élmény és ne kelljen ugrasztani rögtön a családot :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!