Mit csináljak ha nem issza meg a vízet se a natúr édeskömény teát?
El fognak romlani, hiszen az almalé, fele arányban higítva is csak tömény cukor. A másik meg örömmel felhörpinti, mert cukor, de ez nem szomjoltás, hanem viribülés, aminek semmi értelme. Csak látványnak jó.
A napi vízgénye egy ilyen gyereknek napi 3-4 dl víz 24 óra alatt. Ezt kortyonként issza. Nagy mennyiséget nem fog meginni. Az én fiaim két éves korukig kortyonként ittak. Most 3 hoz közel már van, hogy nagyobb mennyiséget de még most előfordul, hogy két kortyot isznak.
ne várd hogy egy pohár vizet megigyon.
Inkább folyamatosan kínáld és kortyonként lassan szoktasd hozzá a vízhez. Ne teához, almaléhez.
Nekem két fiam van, egyáltalán nem isszák a vizet, ha megfeszülök akkor sem, millió praktikát bevetettem már.
A 4 éves fiam csipkebogyóteát iszik(csak cukorral) és almalevet, a kicsi 9 hónapos és szintén csak az almalevet issza meg, amit én is fele-fele arányban hígítok.
A nagynak tökéletes a fogsora, szerintem ez is genetika kérdése, én 33 évesen még csak egyszer kellett fogorvoshoz menjek, amikor kinőtt a bölcsességfogam, de nem volt hely már neki, így azt kivették. Pedig gyerekkoromban állítólag menekültem a fogmosástól és mai napig például igazi csokimániás vagyok.
Ha nem issza meg a gyereked a vizet, akkor nyugodtan adj neki hígított gyümölcslevet, valamit muszáj igyon:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!