Van még itt olyan anyuka, akinek nappal szinte nem is alszik a kisbabája, és folyamatosan törődést igényel? Hogy bírjátok?
ja az lemaradt.Hát nehéz sokszor,mert segítségem egyálltlán nincsen.Èn sem hagytam sosem sírni a babámat.Nem is kell!!!!
Hát fáradt vagyok a mai napig,mert minden éjjel ébred 3x 4x.Már ez csoda.Eddíg 5x 6x ébredt.Ki tartás,idövel könnyebb lessz ahogy a baba nö.Jobban leköti majd magát.
De tényleg sok sok friss levegö.Nálunk csak úgy aludt a lányom ha mentünk se´ta´lni.
megertelek, es fogalmam sincs mi a megoldas...az en lanyom is 3 honapos mult, az elso 2 honapban hasfajos volt, nagyon sokat sirt, akkor azert igenyelt allando torodest mostmeg rosszul alszik nappal, illetve 20 perceket es utana nagy orditasok kovetkeznek. az egy dolog, h nincs idom semmire, de mar annyira monoton es faraszto ez a sok siras, nyafogas. csak olben van nyugodtan, de akkor is ha jarkalunk vele...en mar nagyon aludnek egy rendeset de erre eselyem sincs mert nincs segitsegunk, a ferjemmel ketten probaljuk allni a sarat. en abban bizom, jobb lesz ha no meg kicsit, de azt tenyleg nem ertem, miert nem alszik nappal, 20 perc utn kipattan a szeme, sir es latszik rajta, h almos, faradt de nem tud elaludni. pedig csend van korulotte es en is mellette vagyok.
kitartast...vagy nem is tudom mit lehet kivanni, ezt csak az erti aki ateli...
Nálunk is pont ez van. amikor kutyázom, akkor babakocsiba kitolom a teraszra, de persze ott sem alszik vagy max 15 percet. akkor kiveszem és nézzük a kutyákat, meg hintázunk.
nálunk ha bekapcsolom a porszívót, akkor rögtön csönd van. így minden nap tudok porszívózni. hajatmosni, szárítani 8 perc alatt meg tudom csinálni. rövidre vágom saját magamnak. így legalább a fejemről le van a gond:)
amikor főzök, kiviszem a hordozóba vagy van egy hintája, abban változó az időtartam, hogy mennyit van el. minden másnap főzök. két napig ugyan azt esszük. szerencsére férjem nem válogatós.
amikor a kutyákat etetem, akkor kiviszem magammal, de csak a hordozóban van el. babakocsi kilőve.
ha autóval viszem el, akkor csak addig van csukva a szeme, amíg jár a motor. amint leállítom, abban a pillanatban kinyílnak a szemei. amikor nem lát, tiszta rosszul van, ilyenkor kiabálok neki, hogy itt vagyok, mindjárt megyek, de ez sosem vált még be:(
teregetek, akkor addig átviszem magammal a másik szobába. egy darabig bírja....hát nem egyszerű, de mostanában egész sokáig( 10 perc) el van egyedül. addig gyors beágyazok, felöltözöm..stb. mindent kapkodva csinálok, ebből van nagyon elegem. elkezdem a fürdőt takarítani és van, hogy csak 3 nap múlva tudom befejezni, amikor meg kezdhetem elölről.most épp alszik, de nem fog sokáig tartani!
kitartás!!
az én fiam sem volt el 1edül, 1 percre sem, mikor ennyi idős volt. és nem hagytam sírni soha, most sem hagyom.
én is vittem horodzóba mindehová, ahova mentem. ha fürödtem, ült a küszöb másik oldalán, stb...
dumáltunk közben, adtam a kezébe cuccokat, elvolt, bár nem sokáig:) siettem mindig mindennel.
aztán hozzászokott ehhez, és nem volt baj. aztán elkezdett mászni, lépkedni, azóta leköti magát, mert eljut mindenová, ahová szeretne. 10 hónapos, örökmozgó, de már sokkal könnyebb.
megcsináltam én is a hajam, a körmöm, kezdek emberi formát ölteni.
kitartás, ha túl leszel ezen az időszakon, nagyon szépnek fogd látni azt, amitől most teljesen kivagy.
Nálunk nagyon hasonló a helyzet, kutyám is van, kisfiam már 7 hós lassan. Az első néhány hónap nagyon nehéz volt, semmire nem volt időm, a lakás romokban, főzni kb. 5 hónaposan tudtam először, mikor a párom vigyázott a babára, kutya szinte teljesen elhanyagolva, a gyerek 5 percnél nem bírt többet egyedül, ha napközben el is aludt, max. 20 perc volt napközben 2-3-szor. Azt hittem sose lábalok ki, de nyugtatott a tudat, hogy éjjel legalább alszik, így ki tudtam magam pihenni. Aztán javult a helyzet. Nem tudom, hogy a napirend bevezetése, vagy simán a gyerek fejlődése segített, de már kicsit összeszedettebb vagyok.
Napirendünk:
6-7 között ébred, akkor egész jól elvan a játékaival az ágyon, így mellette tudok vasalni, berakni egy adag ruhát mosni, elpakolni kicsit.
8 körül szopcsi, utána ölben mászkálunk kicsit, berakom a kiságyába (mellette kell lenni), esetleg el tudok mosogatni.
9 körül álmosodik, ilyenkor (ha tűrhető az idő) lemegyünk sétálni kutyával, ha rossz idő van, ringatom, míg elalszik, ez kb. fél óra alvást jelent, ha séta közben alszik, akkor 1 óra is lehet.
10-kor gyümikóstolás (régebben megint szopcsi), utána megint vele kell foglalkozni, esetleg berakom a pihenőszékébe, így tudunk mosogatni (ha reggel nem tudtam), vagy pakolászni, vagy kiporszívózom a lakást, amennyiben engedi és nem kezd el sírni.
11-12 között megint szopik és a cicin elalszik jó esetben, így megint van kb. 20 percem, vagy fekszek mellette, tévézek, pihenek, ha fáradt vagyok, így fél-1 órát elfetrengünk. Utána megint vele kell foglalkozni, játszunk, mászkálunk.
14 körül megint lemegyünk kutyástól, gyerekestől sétálni, apa jön haza, így elé megyünk. Utána megint szopcsi. Apa játszik kicsit vele, szórakoztatja, ilyenkor tudok kicsit fellélegezni, zuhanyozni, fürödni, főzni, kutyával játszani, vagy bármi mást csinálni. Persze van, hogy nyűgösebb, akkor apával adogatjuk egymás kezébe és próbáljuk szórakoztatni.
15-16 körül megint szopcsi, kezd álmosodni, így próbálom elaltatni kisebb-nagyobb sikerrel, ha szerencsénk van, szunnyad megint 20 percet, ha nincs, akkor nyafogás este 18-ig.
18-19 között fürdés (nyafitól függően), utána szopcsi és általában fél 8-kor már alszik közöttünk. Este 10-ig még fel-felébred, ilyenkor gyorsan cicit kap, 2 perc alatt visszaalszik, 22 körül be tudom rakni a kiságyába és ha nem fogzik, akkor 3-4 óráig alszik. Akkor megint cici és alszunk 6-7-ig.
Pihenőszéket érdemes beszerezned, ha a babád szereti, én gyakran használom. A lakást apránként takarítom, minden nap egy kicsit, a fiam kedvétől függően. :) A párom kezdetben gyakran kiakadt, hogy hogy néz ki a lakás, miért nincs főtt kaja, irigykedett, hogy nekem milyen jó itthon, semmi dolgom, csak internetezek... aztán rájött, hogy nem is olyan egyszerű ez és azóta segít. Hétvégente itthon van, olyankor ő mosogat, takarít, segít a gyerekkel bírkózni.
Kitartás, lassan könnyebb lesz, legalábbis bele fogsz rázódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!