Mi jut eszetekbe, mire gondoltok ha ezt a nevet halljátok? : VILLŐ
Szia! Igen, Villő lett a kislányunk. Nem bántam meg egy percre sem. voltak negatív esetek, de többségében csak pozitív a tapasztalatunk. Az biztos, hogy mindenhol megjegyzik a nevét.
Azóta egyébként megszületett a 2. kislányunk is, Ő is ritka, magyar nevet kapott.
Közösségbe még nem jár, csak annyira, hogy jön velem a tesóért az oviba. A gyerekek tudják a nevét, de soha nem piszkálták miatta.
Negatív esetek: Egy-két idősebb rokon eleinte nem tudta megjegyezni, illetve ha a gyerek mondja a nevét nem értik. Néha volt egy-egy beszólás, pl hogy én azt hittem ez fiúnév, vagy hogy miért nem lehetett normális nevet adni neki, vagy hogy miért nem lehet magyar gyereknek magyar nevet adni. :) Nálunk van rá lehetőség, hogy a baba születése után a helyi rádió bemondja a megszületését. Kértem. Be is mondták, hogy xy-nak .... Villő nevű kisfia született.
Pozitív sztorik: többször bekerült babaként a kórházba, és az orvosok, ápolók egyből tudtak minket azonosítani.
Én azt gondolom, hogy a gyerekek nem tudják, hogy kinek van különleges neve és kinek hétköznapi, Ők úgy fogadják el, ahogy van. Gyerek még soha nem hallotta félre a kislány nevét, egyből megértik, hogy Villő. Nem sápítoznak, nem magyarázkodnak, elfogadják és kész. Később esetleg, de azt is csak a felnőttek hatására.
Kistesó Helka. Vele is voltak sztorik, pedig még csak pár hónapos. :)
Meglévő kislányodat hogy hívják?
A Villő nálunk nem volt vita tárgya, mert én ragaszkodtam hozzá, nekem kamaszkori nagy szerelem ez a név. Férjemnek úgy-ahogy tetszett, rábólintott.
Helka már neccesebb volt. Nekem ez is kamaszkorom óta tetszik, akkor olvastam először Helka történetét, és egyből megfogott. Névadáskor nem voltunk egy hullámhosszon, férjem csak olyan neveket sorolt, amitől nekem a hátamon is felállt a szőr. Egyszer előhozta a Helgát, és mondtam hogy oké, csak egy kisebb, 1 betűs módosítással. Tetszett neki, így Helka lett a picurkánk. Sokszor Helgázzák, de nem zavar. Elmondom újra, hogy nem Helga, Helka. Szinte mindenki úgy volt eddig vele, mit Te. Furcsa, furcsa, de ahogy ízlelgette a nevet egyre jobban megtetszett neki.
Kisfiam Keve 😊
Ha lesz lanyom, vagy Villo v Zille lesz 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!