Szopi elött vagy után lehet forralt lehűtött vizet adni a babának? 1 hónapos
Figyelt kérdés
Amikor szeretnék neki vizet adni az jó úgy ahogy van vagy kicsit fel kell melegíteni?Az mind1 hogy mikor adok neki evés után vagy elött?Előre is köszönöm a válaszokat.Egy kezdő anyuka:)2009. márc. 23. 08:43
1/7 anonim válasza:
Miért szeretnél vizet adni anyatejes babusodnak? Az anyatej tökéletesen kielégítő az ő igényeit, mivel úgy olyan az összetétele: az eleje leveses-vizes, a közepe inkább főzelék a vége pedig a desszert :) Én nem itattam semmi mással babámat míg csak szopizott és szerintem nem szenvedett hiányt. Anyáink adtak teát, vizet, de most az a tendencia hogy felesleges, az anyatej tényleg több mint 100%os megoldás :) Jó szoptatást :) egy 8,5 hós baba anyukája
2/7 anonim válasza:
Az anyatej szomjoltó is egyben. Csatlakozom az elöttem szolóhoz. Ha mégis megszeretnéd itatni, merthát a kérdésed erre vonatkozott akkor mindenképp szopi után , két etetés között tedd!Szobahőmérsékletűen add.
3/7 anonim válasza:
Miért szeretnél vizet adni neki? Most még meleg sincs és ha van elég tejed, szopik a baba, akkor teljesen felesleges. Az anyatej oltja a szomját. Én olvastam olyat, hogy az anyatej egy védőréteget képez a bélben, amit a tea/víz lemos. Tehát ha nem muszáj, szerintem ne itasd.
Ha más okból akarod, akkor szerintem elég szobahőmérsékletű vizet adni. De lehet, hogy el sem fogja fogadni, akkor ne erőltesd. Én egyszer próbáltam a fiamnak vizet adni (kb. 1 hónaposan, 35 fok melegben, mert nem tudtam mi baja van), de borzalmas fintor közepette köpte ki, azóta sem ivott egy kortyot sem (és mást sem).
7 hós anyuka
4/7 anonim válasza:
Egy anyatejes babának fölösleges, hogy itasd, pontosan azok miatt, amit már előttem írtak. A tej első néhány kortya a legjobb szomjoltó a babádnak. Ha nagyon itatni szeretnéd, kínáld meg szobahőmérsékletre hűtött vízzel kínálni..általában nem fogadják el a babák:))
5/7 A kérdező kommentje:
Azért szeretnék neki adni csak egy keveset pl.ha csuklik vagy csak szomjas mert úgy érzem kevés a tejem neki és nem tudom mit csináljak.Köszönöm a válaszokat!
2009. márc. 23. 09:06
6/7 anonim válasza:
A víztől nem lesz kevésbé éhes, ha kevés neki a tej. Erre a legjobb, ha igény szerint szoptatod. Ha jelzi, hogy éhes, esetleg szomjas, mellre teszed. Ez még a tejedet is szaporítani tudja.
7/7 anonim válasza:
Ja, bocsi! A csuklás általában nem zavarja a babákat, már az anyaméhben is csuklanak. Ha téged zavar, akkor erre is jó megoldás pár korty tej. A nyelés segít elmulasztani a csukást. Persze a víz is jó lehet, ha a baba elfogadja.:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!