Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért harap 9 hónaposan?

Miért harap 9 hónaposan?

Figyelt kérdés
9 hónapos kisfiam kb. egy hónapja izgalmában,játék közben,vagy csak úgy hirtelen rám dől és állati nagyot harap belém.Minden alkalommal mondom neki,hogy nem szabad,meg hogy anyának ez fáj.Akkor reagál is,úgy csinál mintha szégyellné magát,de jön megint egy izgalmi állapot (pl. örül a nagyinak hogy megjött) és újra heves átölelés és vállba harapás jön.A szomszédasszonyom azt mondja,hogy így akarja kifejezni a szeretetét.Lehet,hogy igaza van,de hogy vezessem rá,hogy ez nekem nagyon fáj?A "nem szabad" valahogy nem válik be....
2011. jún. 17. 10:24
 1/6 anonim ***** válasza:

Én ilyenkor hangosan azt mondom, hogy "ÍÍÍ', erre felfigyel és rám néz, ekkor nagyon szomorú képet vágok, és elmondom neki, hogy ez nagyon fájt, és nem szabad.

Igazából nálunk a "ÍÍÍ" tette meg a hatását, olyankor tudja, hogy valami nem jót csinált.

2011. jún. 17. 10:29
 2/6 anonim ***** válasza:
én 1 évesem már szerencsére leszokott a poénos harapásról hasonló képp mint az első. viszont ha vmi nem úgy van ahogy ő akarja, jön a kis fogaival, és ááá :S :) de nem engedünk neki ,amjd remélem erről is leszokik.
2011. jún. 17. 10:30
 3/6 A kérdező kommentje:
Ez megvan nálunk is,minden alkalommal hangosan felszisszenek,de hiába bújik el gyorsan (gondolom szégyelli amit csinált) a következő adandó alkalomnál újra harap.Próbáljuk most arra tanítani,hogy adjon puszit,hátha megérti,hogy a szeretetet máshogy is ki lehet fejezni...de persze ez csak akkor jó megoldás,ha valóban a szeretetét próbálja harapással kifejezni!
2011. jún. 17. 10:32
 4/6 anonim ***** válasza:

nem rossz ötlet tanítsd meg puszit adni és azt h az milyen jó neked és neki is milyen jó :-)

lehet h hülyén hangzik de én úgy szoktattam le h vissza haraptam egy kicsit --- többet nem csinálta

2011. jún. 17. 10:45
 5/6 anonim ***** válasza:
2011. jún. 17. 11:20
 6/6 anonim ***** válasza:
Az enyém is 9-10 hónapoan nagyon harapott csupa szeretből, kék zöld voltam ahol elért. Én is sziszegtem ,aztán nem rögtön de egy idő után megtette a hatását, most 1 éves és jó pár hete nem harap.
2011. jún. 17. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!