Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 hónapos babám bőre szárad,...

1 hónapos babám bőre szárad, főleg a lábszárán, és a feje tetején. Mit tegyek vele?

Figyelt kérdés
Fürdés előtt gyógyszertári olajjal lekenem a hajlatait,majd gyógyszertári fürdetővel fürdetem. Ti mit használtok, vehetek neki más terméket drogériában?
2009. márc. 22. 15:58
 1/9 anonim ***** válasza:
szia.én a johnsons fürdetöt használom a fejére is vagy a neogranormon sampont és fürdés után gabi babaolajat kenek rá popsitörlövel nekem ez vált be lányom 1,5 honapos.sok boldogságot
2009. márc. 22. 16:13
 2/9 anonim ***** válasza:
szrintem ekcéma
2009. márc. 22. 16:15
 3/9 anonim ***** válasza:
Az én 3 hónapos kisfiamnak is száraz a bőre,és Niveát használok ami nagyon bevált!Amúgy a Gabi fürdetőket ajánlom,azok nagyon beváltak.Régen minket is azzal fürdettek,és nagyon jó volt,nagyon finom illata is van.
2009. márc. 22. 16:23
 4/9 anonim ***** válasza:

Fürdés után olajozd be a feje búbjától a lába hegyéig. Mi kb. 1 hónapig a gyógyszertárival csináltuk, csak a baba tiszta olajszagú lett. Így áttértünk a Johnsonra. Ha egy kicsit kevesebb olaj érte, vagy kimaradt egy folt, az én fiam bőre is hámlott olyan száraz volt. Nem ekcémás, csak a víz nagyon szárít. Nyugi! Bármilyen olajjal kenheted, ami szimpi, csak először kis helyen próbáld ki, nem-e allergiás rá. Ha nem múlik egy nap alatt, vidd inkább orvoshoz.

Boldog babázást!

2009. márc. 22. 16:26
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Vettem nivea baba testápolót, az olajat nem szeretem, utánna ragad, kipróbálom, szerdán megyünk úgyis dokihoz, de hátha addigra rendbejön.
2009. márc. 22. 16:33
 6/9 anonim ***** válasza:

Sajna nekünk is ekkor kezdődött atópiás a bőre, sőt valószínű ekcéma. Vagy kinövi vagy nem. Több tízezer Ft elkültése után a következő "művelet" vált be:

fürcsi előtt gyógyszertári krémmel vastagon bemaszírozni. VASTAGON! 1 tégely nálunk 5-6 nap. Ezután gógyszertári bőrpuhító krém. HA bevörösödik és nagy száraz, vörös foltok jelennek meg, akkor gyógyszis /szteroidos/ krém, helyileg, vékonyan. Napközben ha épp nem kell krémezni hintő valami egyszerű, minden mentes.

Johnson felejtős, fürdetők szintén, illatos krémek szintén. Olajat nagy ívben kerőld, mert az erre hajlamos gyerekek bőrét kifejzetten szárítja.

Pamut ruhák és vigyázz, hogy ne izzadjon be, mert attól is szárad.

2009. márc. 22. 17:21
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi a gyógyszertári fürdetőt (Hydrofil-nonion) fürdéshez, és krémezéshez is használjuk. A gyerekorvosunk ajánlotta, és nagyon bevállt. Fürcsi után bekenem vele a bőrét, elég nehéz mert kicsit tapadós, de megéri. Szépen beszívódik, és finom puha lesz tőle a bőre. Szerintem jobb mint a drága illatos kütyük, ezek inkább úgyis a mi kedvünket szolgálják nem a babáét. Fontos hogy allergén mentes és jó hidratáló legyen a krém. Ez a legtöbb "nagy" márkáról nem mondható el.

2009. márc. 22. 17:31
 8/9 anonim ***** válasza:

Előző vagyok!

Három hónapos korig mindenképpen ajánlott a gyógyszertári fürdetőt használni, és testápolót is lehet felíratni a dokival. Nekünk az újszülöttkori hámlás is a fenti módszerrel múlt el. Lehet hogy a te babádnak is ez van!

2009. márc. 22. 17:36
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kipróbálom!
2009. márc. 23. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!