A balesetveszélyes lépcső tetején lévő kaput hogyan zártátok le, hogy ne tudjon rajta kiszökni és leesni a gyerek?
A házban a két emelet között még az előző lakó hagyatékaként olyan lépcső van, amin simán le tud esni a 16 hónapos gyerekem. A fokok szellősek, lécek vannak egy vázra rászögelve és köztük, illetve a korlátnál is óriási lyukak vannak. Ráadásul a lépcső kezdete is olyan, hogy a kapunknál közvetlenül is van egy hatalmas -felnőtt 45-ös cipő méretű lyuk a lábunk alatt -nagyot kell lépni- illetve a korlát is sokkal később kezdődik, tehát oldalt is van egy lyuk. A korlát kb. derékig ér nekem.
A le és felközlekedést kézen fogva illetve hurcolászva oldjuk meg, viszont a kaput fent csak egy retesz védi, nincs kilincs, nincs nyelves zár -nincs helye sem.
A gond az, hogy rendszeresen nyitva felejti a rokonság a kaput, a gyerek pedig ma simán leeshetett volna, -mert már ki tudja nyitni a kaput- csak elkezdett sírni és így időben észrevettem.
A rokonság -aki a földszinten lakik, tehát mégcsak el sem kerülhető- másfél éve nem érti meg, hogy a gyerek az nem felnőtt, tehát nem várható el tőle, hogy ne akarjon lemenni a lépcsőn egyedül.
Légyszi segítsetek valamilyen gyerekbarát megoldással, ha tudtok!
Próbáltam elképzelni a lépcsőt, de nem értem igazán:(
Nálunk tele a lakás és a kert is lépcsővel.
A lakásban a 3 szintet egy belső lépcső köti össze, a lépcsőről ajtó nyílik a lakásba. A mi ajtónkon, a záron kívül egy olyan tolózár van, amit a gyerekek nem érnek el. Ha ti megtudnátok oldani tolózárral, az szuper lenne. Valami olyasmi kéne, mint a panel lakásoknál van, tudod az a kis láncos, amivel résnyire tudod csak kinyitni az ajtót. Nálunk nem ilyen van, de nálatok valami hasonló működhetne.
Én sem tudom elképzelni a lépcsőtöket, hogy hol milyen lyuk van...
Vegyétek le a kaput, és tegyetek fel normális, szabványos biztonsági rácsot. Kb. 8-10 ezer forintos beruházás, de ennyit megér a gyerek épsége szerintem.
Azt meg egyszerűen nem bírom felfogni, hogy mi az hogy a rokonok nem zárják be a rácsot??? Ordíts velük, ha kell, vagy tiltsd meg, hogy feljárkáljanak hozzátok. Egyszerűen vannak dolgok, mint pl. gyerek biztonsága, amiben nincs pardon. Legyél határozottabb, a Te felelősséged megvédeni a gyerekedet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!