Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálás bevezetése,...

Hozzátáplálás bevezetése, hogy történjen?

Figyelt kérdés

3.5 hónapos a babám,mivel tápszeres és székrekedéses,a doktor és a védőnő a korábbi hozzátáplálást javasolja(4 hónaposan).

De nem tudom mikor mit kell neki adni,napi 5x eszik tápit.

Hogy kezdjem el a hozzátáplálást? Reggel ha kel akkor csak tápsze aztán tízóraira először gyümipép és tápszer(vagy fordítva??)ebédre tápsze,uzsira gyümipép vagy zöldségpép és tápsze,vacsira csak tápszer? Valahogy így képzelem én el,ezt a hozzátáplálást,de ha valaki ebben jártasabb,vagy egy táblázatot küldene(kerestem neten,de olyat ami nekem kell nem találtam),és mik azok a gyümölcsök,zöldségek amiket már ehet,de székletlazítóak?

Elnézést a sok kérdésért,de sajnos ezt még nem tudom és a legjobbat szeretném a babámnak.Köszönöm a segítségeteket!

2011. jún. 15. 01:27
 1/5 anonim ***** válasza:

Jók az elképzeléseid. Először a tízóraikor szokták bevezetni a gyümit, és tápszernél szerintem nyugodtan először a gyümi, utána táp. (Ha megkapná a tápszeradagot, utána már ki szeretne még enni...)

Első gyümölcsnek általában almát szoktak, viszont az székletfogó. A banánnal is az a probléma, hogy van akinél lazít, van akinél fog - előre nem lehet megmondani, ki melyik kategória...

Legjobb tudomásom szerint az őszibarack, szilva, sütőtök, körte, amik korán adhatóak és lazítják a székletet. De mindenképpen egyszerre egyfajta új ételt, abból is kis adagot. Naponta növeled az adagot, majd ha látod, hogy minden ok (nem pattog ki, nem fáj a hasa...) és megeszik egy egész adagot, akkor jöhet egy újabb fajta étel, először megint csak pár kanál...

Én mindenképpen kikérném a védőnőm tanácsát, hogy konkrétan milyen gyümölcsöket és milyen sorrendben vezessek be, tekintve a korai hozzátáplálást és a székrekedési gondokat.

2011. jún. 15. 02:09
 2/5 anonim ***** válasza:
2011. jún. 15. 02:24
 3/5 anonim ***** válasza:
2011. jún. 15. 02:26
 4/5 anonim ***** válasza:
2011. jún. 15. 02:30
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2011. jún. 15. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!