Hogyan tudnék 8 hós kisfiamnak gluténmentes kekszet készíteni? Esetleg lehet ilyet kapni is valahol?





Ezt találtam, de ez sós.
Sajtos keksz kukoricalisztből (gluténmentes)
Hozzávalók:
25 dkg reszelt sajt (lehet többféle is)
30 dkg kukoricaliszt
2 db tojás sárgája
csipetnyi só
szükség szerint tej
zsír (a tepsi kikenéséhez)
köménymag (a megszóráshoz)
reszelt sajt (a megszóráshoz)
A hozzávalókból - szükség szerinti mennyiségű tejjel - kemény tésztát gyúrunk. Vékonyra kinyújtjuk és derelyevágóval, illetve késsel négyszögeket vagy kiszúróformával más alakzatokat vágunk belőle. Kizsírozott tepsibe tesszük, s megszórhatjuk köménymaggal, sajttal is. Halványsárgára sütjük.
Lehet kapni is gluténmentes dolgokat. Én a Googleba beírtam és sokat kidobott.





Citromos babakeksz (8 hónapos kortól) recept
Kategória:
Hozzávalók:
Hozzávalók kb. 24 db-hoz:
½ pohár tejföl v. natúr joghurt
½ cs sütőmargarin
10 dkg porcukor
20 dkg liszt (kb.)
5 dkg zabpehely
½ cs sütőpor
só
1 citrom héja és levének fele
2 tojássárgája
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzákeverjük a többi hozzávalót a liszt kivételével, majd kézzel apránként annyi lisztet dolgozunk bele, hogy könnyen kezelhető linzertésztát kapjunk. A tésztából 3-4 cm átmérőjű golyókat formázunk, sütőpapírral fedett tepsire tesszük őket egymástól kb. 12 cm távolságra, majd vizezett villával mindegyiket laposra nyomkodjuk. 160-170 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!