Melyik az a bébiétel, amielyikben sok vas van?
A brokkoliban nagyon sok a vas. Ugyanúgy kell elkészíteni, mint minden más főzeléket. Nem írtad, hogy mekkora a babád, így nem tudom, hogy melyik fajta főzési mód jó neki. Ha még csak 7 hónapos körül van, akkor így csináld:
Hozzávalók: 2-3 db brokkolirózsa,
1 db közepes nagyságú krumpli,
1 mokkáskanál olaj.
A brokkolit alaposan megmossuk. A szárát kockákra vágjuk, lábosba tesszük. A krumplit megmossuk, megpucoljuk, leöblítjük. Kockákra vágva a brokkolihoz tesszük. Annyi forró vizet teszünk hozzá, hogy ellepje. 6 percig együtt főzzük fedő alatt, a felaprított brokkolirózsákat is hozzátesszük, 2 szem köménymaggal ízesítjük.Újabb 6 percig pároljuk, majd a tűzről levéve a gőzben hagyjuk még puhulni. Átpasszírozzuk, a főzőlével megfelelő sűrűségűre hígítjuk.
A brokkolit én így szoktam elkészíteni:
a brokkolit rozsákra szedeem, a csirkehusival egybe megfozom. Kulon fozok krumlit (vagy késobb tésztát). Majd egy kis tálat kikenek olajjal (vagy vajjal), bele a krumplit, folé a brokkolit a hússal, majd meglocsolom tápszerrel (késobb tejfollel, v. sajttal) és a sutoben még kb. 15-20 percet sutom.
A spenotot pedig így készítem: fagyasztott spenotleveleket (bonduelle) fozom az eloírt ideig, fozok krumplit hagymával, majd osszeturmixolom tápszerrel (9 hós kortól fott tojássárgáját is teszek hozzá).
Mindkettot nagyon szereti a fiam. Most már 1 éves, ugyanígy készítem el neki, csak esetleg "ízesebben" (so, ételízesíto...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!