Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1,5 hetes kislányomnak hámlik...

1,5 hetes kislányomnak hámlik a nyaka, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A védőnő szerint fürdés előtt olajozzam be a hajlatokat, majd fürdés után hintőporozzam. Nem lehet, hogy a hintőpor miatt van?

Egyébként is száraz a pici teste, azt olajozhatom ugye?

2009. márc. 21. 09:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Ne babaolajat használj,hanem olivát.Nekem az vált be.Ha száraz a pici bőre,akkor nem kell a hintőpor,az csak ronthat.Én az egész testét kentem a babámnak,fürdés után.Fürdés előtt pedig patikában kapható fürdető kenőcsöt használtunk.Amúgy a legtöbb újszülöttnek száraz a bőre,de hamar rendbe jön.

Sok boldogságot a kis családnak!

2009. márc. 21. 09:56
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszike, akkor csak olajozom.
2009. márc. 21. 10:00
 3/5 anonim ***** válasza:
Nyugi még 6 hetesen is hámlik a bőrük az én kicsikémnek is !!
2009. márc. 21. 10:40
 4/5 anonim ***** válasza:

fürdetőkrémmel kend be, mintha krém lenne, nekem az vált be.

sárgaság miatt kékfény alá került, kiszáradt, és hámlott a kis bőre, és a fürdető helyretette. (gyerekorvos tanácsolta szomszed kismamanak, es o nekem, es tenyleg bevalt :) (gyogyszertari furdeto)

2009. márc. 21. 11:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem aromaterapeuta mondta, hogy az olajozás akkor jó, ha egy időben vizet is kensz rá, amúgy száríthat. Érthetőbben: miközben olajozod, tegyél oda egy tálkában langyos vizet és azzal is kend be a kis testét. És csak természetes olajat használj, olyat ne, aminek az összetevői között szerepel a "paraffinum liquidum", mert az egy szintetikus anyag, amit a bőr nem tud hasznosítani, csak eltömíti.
2009. márc. 21. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!