Hogyan szoktassam rá 3hónapos kislányom az esti fürdésre?
Nyugodtan fürdesd, amikor ébren van. Reggel, vagy délben, mindegy.
Úgyse piszkos.
szia
szerintem is kell egy meghatározott rend.biztos beáll pár nap alatt,csak legyél következetes-és kitartó.mindig ugyanabban az időben fürdess.jelölj ki egy órát.nem kell percre pontosan,de kb.neki is biztonságot jelent,ha tudja mi után mi következik.próbáld ébresztgetni.nem jó,ha nagyon ébren tartod-de,ha kicsit sikerül az utolsó alvás után kihúzni a fürdésig, akkor nem lesz gond.én nem tartom jó ötletnek a 10-11 órás fürdetést-hiszen ő egy pici baba-de ezt mindenki maga dönti el.én mindig,amikor pici volt a fiam-maszirozással kezdtem,zenét kapcsoltam,félhomályt -és megteremtettem a feltételeket hozzá.az első pár nap,mikor hazahoztuk a kórházból,még nekünk is orditott-de aztán már várta ezt a rituálét.nagyon fontos a megszokás-próbáld ki!
Ki fog alakulni, csak most hirtelen többet meg tud tanulni a világból, és nagyon elfárad. magasabb fejlődési szakaszba lépett, és nem tud betelni vele.
Beáll majd a napirend, akár szoktatod, akár nem.
Ne ébreszd fel! Te se örülnél, ha nagyon fáradt lennél, és álmodból felkeltenének ilyen hülyeséggel. Türelem, egy-két hét, és meg lesz az új rend.
Ami rajtad áll, az legyen rendszeres, hogy tudja, mire számíthat. Ugyan akkor vidd sétálni, úgyan úgy fogd, ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!