Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8.5hónapos a babám és születés...

8.5hónapos a babám és születése óta azzal küszködünk,hogy rossz alvó,de mára már borzalmas ami itt van. Komolyan mondom nem tudom mit tegyek a babámmal?

Figyelt kérdés

15ször,20szor is felkel egy este,És ez nem vicc.2-3kelésenként váltjuk egymást a férjemmel,mikor ki megy be hozzá,van,hogy elalszik és félórára egy órára ébred,van,hogy egy órán belül 10szer is felkel.És egyszerűen már nem tudjuk mit tegyünk így sem a baba sem mi nem pihenünk:nincs egyáltalán egy olyan óránk,hogy kikapcsolódjunk.Minden percünk abból áll,hogy na most i menjen..Próbáltuk már,hogy biztos fázik,fűtöttünk rá,a zúgás egy ideig megnyugtatja de egy idő után az sem jó,próbáltuk biztos melege van,ha kiszellőztettünk vagy bejött vagy nem..ált.nem,jobb volt a fűtés-légfűtővel...de meg kellene tanulnia egy pléddel elaludni,mert amúgy sztem jól fel van öltöztetve,tehát nem fázhatna..Állandóan inni akar,van,hogy adunk neki van,hogy ne,de ált.hisztérikus sírást kap ha nem adunk neki.a cicit már elvettem tőle-kap még enni éjjel belőle,de csak hajnali egy körül és reggel 6körül.De muszáj volt mert már 5percenként kellett neki...én császárral szültem ,közel 8hét volt mire azt mondtam már jobban vagyok,nagyon kemény volt,máig is él a fájdalom emléke,bevallom sokszor kényelmesebb volt a babával aludni hajnaltól,sokszor még most is magam mellét teszem,bár már most ő már szinte megy magától és forog álmában,így berakom a helyére kaja után,muszáj mert letúr az ágyamról.Bevallom emiatt még mindig a szobájában alszok,de lehet ez a gond,csak hát ő annyira aktív baba,hogy nappal is 2szer fél órát alszik.6hónaposan fellált és már szinte magától megy,sztem hetek kérdése..most járássegítővel és a bútorok mellett megy,de nem totyorogva!szóval az egész napom kiteszi az ővele foglalkozást,nappal én sem tudok pihenni,mivel ő sem pihen,dehogy éjjel sem tudunk..Kérdeztem régebben tud e valaki olyan személyt mint a suttogós nő vagy a dadus a tv műsorból aki eljönne pár napra és megnézné mit teszünk rosszul,mert ez már borzalom.senki sem pihen.Amilyen aktív babám van neki sztem min2szer 2órát kellene csak nappal aludnia,hogy jól legyen,sokszor felébred egy fél óra után és dörzsöli a szemét..már akkor is álmos és nem lehet vissza tenni.. Kérem csak olyan írjon aki tényleg tud valamiben segíteni...már kipróbáltuk a suttogót ,az aludj csak én álmodomot..semmi...ugyan úgy felkel ilyen sokszor.Már annak is örülnénk ha csak 4-5ször kelne fel...de rég is volt olyan..

A védőnőnk az írtó rossz,azzal ne is jöjjetek tanáccsal,kb 3hónapja nem láttam.a dokinőm szerint síratni kell,ő ha rázendít nem hogy álomba sírná magát még felhúzza és kb 3órán keresztül tud visítani-és ez komoly,akkor is már csak a végkimerülés és a simogatás segít neki,ezt meg ugye egy anya sem szeretné csinálni én meg pláne,azt sem szeretem ha sír,azt meg pláne nem,hogy órákon át..Olyan a fiam mint egy szenzor...az sem jó ha csendben vagyunk itthon ,az sem ha duruzsolunk...szval nem tudom mit tegyek.Adjatok egy pár tippet..Tényleg jó lenne valami szakértői segítség.

2009. márc. 21. 00:43
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Lehet,hogy igaza van az előttem szólónak de néha tényleg hűvös van nála és muszáj bekapcsolni a légfűtőt ezért muszáj neki néha adni vizet,mert mi is szomjasabbak vagyunk ha melegebb a levegő...remélem ha jön a jó idő és már nem kell fűteni jobb lenne és nem kellene adni neki..,mert én is azt hiszem rossz szokás ez csak nem tudom miért..mivel tejpépet kap vacsira azt figyeltük meg iszonyú szomjas rá,de nem tudom mit adjak neki,mert a délbeni főzit nem mindig fogadja el este már,üveges kajára meg nem nagyon akarok költeni,mert az írtó sok pénzt és nem állunk úgy,ezért is főzök neki én..meg az igazat megvallva egészségesebbnek tartom a házi kosztot.
2009. márc. 21. 10:10
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is volt ilyen, volt, hogy csak 2 órát aludtunk éjjel, tartott kb. 2,5 hónapig. Én arra tudtam gondolni, hogy valami baja volt a hellyel, anyósomnál laktunk ideiglenesen. Amióta elköltöztünk, azóta sokkal jobb, 1 hónap alatt egyetlenszer volt olyan, hogy valami nyűgje volt (foga vagy rosszat álmodott) és egy órán keresztül üvöltött, de azóta csak 1x kel általában. Nekünk ez segített. Tudom, hogy nem tudjátok megoldani, de az ágya áthelyezését tényleg meg kellene próbálni vagy esetleg csak annyit, hogy a babát teszitek fordítva. Lehet, hogy ilyen gond van. Valamint tényleg fontos lenne a párásítás (hidegpárásítót ajánlom), mert gondolom panelban laktok (10.emelet) és ott nagyon száraz a levegő. Nem muszáj mindig mennie, nekünk napközben megy, amikor nem alszik a Manó, amikor alszik, kikapcsolom. Valamint még azt kérdezném, hogy vele egy szobában tévéztek? Mert ha igen, nagyon nem jó neki a folytonos villódzás, a mi gyerkőcünket nagyon nyugtalanította. Napközben próbáld visszaaltatni, amikor fél óra után felsír, hátha még sikerül, mert az is gond lehet, hogy nagyon fáradt és átlendül a holtponton. A mi lányunk amióta éjjel jól alszik, napközben is sokkal nyugodtabb, pedig régebben szinte nem volt egyetlen jó napja sem, folyamatosan nyűgös volt a kialvatlanságtól. 10 hós kislány anyukája.
2009. márc. 21. 10:23
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy olvaslak,mintha magunkat látnám.9 hónapos a kisfiam,éjjel ő is kb 15 ször fenn van,volt.ugyanis most beköltöztettem a nagyágyba mellénk,mostis felkel 3-4 szer ,kiesik a cumija visszaadom és alszik tovább.énis hulla fáradt voltam azért próbáltam ezt.hátha neked is bejön.Igaz igy sem alszom teljesen nyugodtan,de mégis többet mint előtte.Inni nem adok neki csak ha nagyon sir és nem akar visszaaludni.Egész nap izgő mozgó,ő is nagyon elfárad és ez is baj gondolom.G
2009. márc. 21. 13:08
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

En vagyok a 2 eves kislany anyukaja.

A 9.12-es valaszolo nagyon okos dolgokat irt!!Erdemes atgondolnod!

Ez a babadnak sem jo,hogy nem alszik,nem pihen normalisan!Neked kell erosebbnek lenned,kitartobnak,szigorubbnak!!Ha nem ezt teszed,ugy jarsz mint en!Ma mar banom,hogy nem voltam kemenyebb,az en lanyom is sokkal nyugodtabb,amiota alszik ejszaka!

Majd irok meg az ejjeli ivasrol,most nincs sok idom.

Itt Kanadaban eleg kemeny a tel,de en mindennap kivittem levegozni,hidd el kell a gyerekeknek!Fel lehet oltoztetni jol,ugy,hogy ne fazzon.

2009. márc. 21. 19:48
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Amikor elkezdett noni a foga 6 honapos koraban egyre tobbszor felebredt.En nyugtatni probaltam,megitattam.Egyre tobbszor ebredt ejjelente,mindiv ivott.

Kesobb,ha nem jott a foga akkor is ebredt es ivott!

Odaig fajult a dolog,hogy 6-7 cumisuveg italt is megivott.

Ekkor kerdeztem meg az orvost,mit csinaljak?Azt mondta,ez egy rossz szokas!Ne adjak neki semmit inni,az ejszaka alvasra valo!

Huztam,halasztottam a dolgot,tudtam,hogy sirni fog nagyon,ha nem kap inni.

Az elso ejjel 2 orat voltunk fent,ebbol 20 percet sirdogalt,nyugoskodott.

Nem is volt olyan nehez a leszoktatas,csak en voltam gyengus.Megelozhettem volna a gyerekem kialvatlan ejszakait,ha idoben osszeszedem magam.

Ma mar mosolygok az egeszen.Jo sok idot vartam,de nem baj,mindig a sajat karan tanul az ember,vagy elobb,vagy utobb.Meg jo,hogy nem vartam meg egy evet:)

Latom en kaptam a legkevesebb pontot,pedig nagyon hamar elertem a celom,mindenfele ejszakakon at tarto siras nelkul:)

2009. márc. 21. 20:57
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Az elozo,a 2 eves kislany anyukaja volt.

Sok szerencset!

2009. márc. 21. 21:00
 17/20 anonim ***** válasza:
[link] Én ezt vettem meg, 2 este kísérleteztem az olvasottak alapján, 3. éjszakát átaludta. Ez ca 1,5 hónapja volt, azóta is alszik éjszaka, max 1x kelünk szopcsizni.
2009. márc. 21. 22:19
 18/20 anonim ***** válasza:

Szia!Az utolsó válaszadó által javasolt könyvet ingyen le tudod tölteni.Én is most töltöttem le kíváncsi vagyok nálunk beválik-e.Majd írd meg mi történt veletek!

[link]

2009. márc. 22. 08:34
 19/20 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a tippeket,remélem sikerül.A baba így is velem alszik sokszor hajnaltól,de ott is sokat felkel...most pl állandóan cicin akart lógni..nem engedtem nem tettszett neki..falvédőnk van,az ágyát egy napja megcseréltük..nem vettem észre változást igaz nagyon fáj a szél és ez zavarni szokta..

kávézni nem kávézom..az öltöztetésében már mindent kipróbáltam..azt is ha melegebb azt is ha nem..a melegebb a jobb első perctől fázós.....

2009. márc. 23. 10:51
 20/20 anonim ***** válasza:
Hogy vagytok?
2009. márc. 30. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!