Mivel tudom a 15 hónapos kislányomnak megtanítani, hogy nem mehet a feje után, és nem mindig az van amit ő akar?
Lassan ott tartunk, hogy egész nap hisztizik, ordít, dobálja magát, rugkapál, stb. Ha kimegyünk sétálni, állandóan az úttestre akar szaladni, szép szóval nem lehet a járdán tartani. Végül a hónom alatt hozom haza, miközben iszonyú erővel rugdos és próbál szabadulni.
Itthon mndig csak a lépcsőzés menne, ha nem engedem, ugyanaz a szitu mint az előbb.
A lakásban csak azok kellenek neki amik vagy drágák ha tönkremennek (pl telefon, távirányító, üvegfedő, 1000 Ft-od fogkrém, cd-k, stb). Ha nem adom, már üvölt is, veri a fejét a padlóba.
Szürnyű, nagyon nehezen viselem, szinte egész nap csak rendszabályozom szegényt és mégsem használ.
Arra gondoltam, hogy ilyen esetekben berakom a járókába és mindig vissza is kerül, ha hisztizik.
Mit gondoltok? Ez beválna? Vagy van valami ötletetek, mivel lehetne "jólneveltté" tenni, hogy emberek közé is ki lehessen vele menni?
Tudom, türelem, kitartás, sokat mondogtani, hogy nem szabad, de mióta elindult ( 4 hónapja), ezt mondogatom neki minden nap és semmi foganatja.
Ez lesz egy darabig, kitartás. Nálunk a járóka egy ideog bevált, majd kétévesen ha rosszalkodott magától bement. erről ennyit. Ha folyamatosan magadat nem meghazudtolva következetes vagy, akkor előbb utóbb eléred a célod. Csak ez hosszú idő, kori sajátosság. Ők nem konnyen adják fel, a lényeg, hogy te se add fel, ne ő nyerjen.
Az meg,hogy minden más érdekli a játékon kívül, szerintem minden gyereknek van ilyen heppje egy időben. ami olyan tényleg el kell rakni, bár mondom én, sikerült tonkretennie a távirányítót és a telefont is. Itt kettő kisgyerek van, így a figyelmem nem mindig van ott 100%ban mindenhol...Kitartás..
Az en ksifiam 16 honapos es tegnap irtam ki ezt a kerdest. Igaz az en kisordogom meg nem csapja magat a foldhoz es nem hisztizik de mindent letamad. Sokan vagyunk ebbe a cipobe hidd el. Remelem az ido segit majd mindannyiunknak :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!