Tapasztalt anyukák, fordulással, bukással kapcsolatban?
Erre nem sok megoldás van, sajnos.
Az én lányom is nagyon bukós volt. Büfiztettem - bukott, leraktam - folyt a szájából a tej. :-(
Óriási tócsák voltak a feje alatt. És a forgás ezen nem segít. :-)
Megoldani nem lehet... Majd valamikor zár neki, addig ez van. Türelem, türelem. Egyszer elmúlik. :-)
Nálunk ugyanez volt, csak a kisfiam 5hósan fordult át, és ő 6hós korára tökéletesített a gurulást. Akkor indult be a bukás is- láttam hogy merre járt a szobában, mert arra tócsák álltak végig... :)
9hós korára elmult neki teljesen- egyik napról a másikra, szóval 3hónap szenvedés volt- és annyit mostam, állandóan ment a mosogép. :)
Mindig egy tiszta textilpelenkát kötöttem a nyakába úgy, hogy volt a nyaka alatt egy kis bugyor, és általában oda folyt bele a cucc - és így nem kellett napnta minimum 5xátoltöztetni.Viszont a 30db textilpelenka nagyon be volt fogva, és 3nap után volt, hogy nem volt tiszta... Akkor jöttek a konyharuhák és persze gyorsan pakoltam a pelenkákat a radiátorra száradni. :)
Hú- igy visszagondolva már muris, de akkor én is kiborultam tőle.
Egyébként minket hasi UH-ra küldtek vele, hogy nem refluxos-e, de nem volt az, jól zárt a gyomra, csak gyenge volt neki. Elmult már szerencsére.
Kaptunk még nutriton ételűrítőt- azt te is adhatod a fiadnak, nem receptköteles és az kicsit besűrítette a tejet így kevesebb jött vissza belőle. Meg nálunk az volt még jó, hogy napi 5x evett és reggel este 150ml tápszer napközben kimérve 150gramm kaját adtam neki, + a sűrítő, és így nem jött a kaja vissza. Ha többet kapott, mert bírt volna még enni, akkor bukott ezerrel.
Ő le is fogyott 7hós korára egyébként, és ezzel a kiméréses ételsűrítéses dologgal ha kevés kaja is de legalább benne maradt, így kezdett el újra hízni, szép lassan.
Próbálkozhatsz vele ilyen módszerekkel, pl. ami nekünk is bejött, de türelem- és valószínűleg a te babád is ki fogja egyszer nőni.
:-)
Az enyém sem vette észre, hogy bukik. Gagyarászott, járt a lába ezerrel, közben meg nyomatta fel a tejcsit. Nem is tudom, hogyan hízott. Néha olyan sok kijött belőle! :-) Vagyis soknak tűnt. A hozzátáplálással picit javul a dolog, talán... (1. voltam)
Második vagyok.
enyém sem vett észre, sőt olyan jókedvű boldog mosolygós volt akkor is, mikor már fogyott a súlyából. Nem látszódott rajta.
Csak tanácsolom, hogy gyerekorvos azért tudjon erről, és esetleg nézzék meg hasi UH-val.
Ez nem fájdalmas- legalább megnyugodnál te is, hogy tényleg nem reflux, csak egy kicsit gyenge a gyomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!