A tápszeres babák tényleg betegesebbek/könnyebben betegszenek meg?
Kislányom 14 hónapos, kezdetektől tápszeres. Most van egy kis torokfájásunk és egy szer volt egy pici orr folyás, de mindkettőre azt mondta a doktornő, hogy fogzástól van. Most a rágó fogak, korábban a felső metszők okozták.
Keresztfiam, most 8 éves, több, mint 1 éves koráig kapott anyatejet és már pár hónaposan antibiotikumot kellett neki adni, mert megbetegedett. Szóval szerintem nem igaz, hogy a tápszeres gyerekek betegesebbek.
A nagyfiam 3 honapos kortol, a kicsi 2 honapos kortol tapszeres. A nagy mar elmúlt 3 éves, a kicsi pedig 7 honapos. Néha egy-egy orrfolyast összeszed a nagy az oviban, de vitaminokkal és homeos bogyokkal abszolút kezelhető. Egyszer lett skarlatos, de szerintem akkor is az lett volna, ha anyatejes. Ugyanúgy,mint a baranyhimlő. A kicsinek még nem volt baja, pedig a nagy ugye a skarlatot hazahozta. Csak nem "nyaltak" egymast úgy, mint az oviban a gyerekek. Szerintem genetika, hogy egy gyerek mennyire beteges. A dédnagyapam kereken 100 évesen halt meg. 16 éves koratol 87 éves korig dohanyzott, minden nap ivott bort és palinkat, csak szalonnat evett, és a teat olyan cukrosan, hogy megallt benne a kanal. Mégis halala előtti nap még a füvet is lenyírta, szemüveget csak olvasashoz hasznalt és sorolhatnam.
Én is azt mondom, hogy az anyatejnél nincs jobb, de szerintem nem igaz az a feltevés, hogy a tapszeres babak betegesebbek. Az anyatejnek akkor van sokkal jotéknyabb hatasa a tapszernél, amikor mar van nagyobb gyerek, aki a közösségből hazahozhat sok mindent. Bar nalunk ez is cafolni latszik.
Én a génekre esküszöm. :)
Nem!
Az első lányom kezdettől tápszeres volt. A másodikat 19 hónapja szoptatom. Semmi különbség nincs!
Utolsó vagyok. Azt kifelejtettem, hogy nem betegesek egyáltalán.
Skarlátra nincs oltás csak kanyaróra.
Az én fiam 8 hónapos. Az elején még kapott kevés anyatejet, aztán azt sem tudtam már neki adni sajnos, így nagyrészben az elejétől kezdve tápszeres. Egyszer volt beteg (hála az égnek), akkor is tőlem kapta el a megfázást. Nem tartott tovább néhány napnál, láza sem volt.
Az anyatej a legjobb, de ha nincs lehetőség szoptatni ilyen-olyan okok miatt, akkor sem kell kétségbe esni szerintem.
25/N
Ez csak egy hiedelem!
Mi is tápisak vagyunk,nemsokára 6 hós,még nem volt beteg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!