Első kiscipő vásárlás előtt állunk. Milyet vegyünk?
Mi már túl vagyunk az első cipőn. Kb 2 hónapja vettük. Sajnos nagyon nehezen találtunk. Egy csomó boltban jártunk, de akkora méret (19) nem nagyon volt. Végül az Örs vezér téren az árkádban találtunk a földszinten egy cipőboltot, ahol eléggé hozzáértőnek tűntek az eladók és kedvesek segítőkészek voltak.
Szóval mi siestát vettünk végül. Nem meggyőződésből, hanem abl találtunk megfelelőt. A következő kritériumokat szokták ajánlani első lépés cipőknél:
1 puha talpú
2 saroknál merevített
3 magas szárú
4 harántemelős (ez belül, ami megemeli a lábfej belső részét és nem lesz ludtalpas a baba)
5 bőr belsője legyen
6 az orra ne hegyes, hanem tompa/kerekített legyen
ehhez én még mondanék plusz egy hasznos infót: ne legyen velúr, mert azokat nehéz takarítani, márpedig egy bébinél elég hamar koszolódik. Ugye sokat esik, meg ilyenek.
mi 8500ft körül vettük. Elég drágák sajnos. És két hónap múlva dobhatod ki.
NEM JÓ a harántemelő! Miért nem értitek már meg...
Rengeteg gyereket visznek jópár évesen kialakult lúdtalppal ortopédiára aztán csodálkoznak miért van. Ja siestája volt...na igen, nem erősödtek meg a lábizmai, mert volt ami tartotta, emelte!!!
Falcon, Salus, Szamos
Elsőnek mondom, hogy a harántemelős cipők kifejezetten nem jók a babának! Első cipőnek meg pláne! Gondolj bele, ha tartja valami a talpát, akkor azok az izmok nem fejlődnek, nem alakul ki a boltozata a talpnak, és lúdtalpas lesz a gyerek! Az a jó, ha teljesen sima a talp!
Egyébként én is vásárlás előtt állok, de én szerintem puhatalpú cipőt fogok venni elsőnek. Nekem meggyőződésem, hogy a mezítláb a legjobb, és a puhatalpú cipők állnak ehhez legközelebb. Abban érzi a baba a talajt, így könnyebben megtalálja az egyensúlyi helyzetet, és jobban fejlődnek az izmai is, mint egy merevebb talpú cipőben... Pedipedet néztem, én amellett döntöttem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!