Ajánlanátok mesekönyveket? Ti miket olvastok 8 hó körüli babátoknak?
17,5 hónapos korában kezdtem el mesét mondani esténként kisfiamnak. Addig csak nézegettük a kis leporellókat, alvás előtt pedig mondókáztam.
Millió fajta leporellót, kemény lapos kiskönyvet lehet kapni (Tappancs az állatkertben, Tappancs a baromfiudvarban, Nyuszikák, Kukurikú jó reggelt, stb) - nekünk van vagy 20 féle... Ezek nem bugyuták, aranyos kis versikékben vannak leírva minden oldalon a mesék, kisfiam pedig már fújja őket kívülről.
Szia!Ilyenkor én még nem igen meséltem a kislányomnak,mert sajnos nem nagyon kötötte le.:(
De gondolom a te babádat érdekli...Szerintem nagyon jó a "Minden napra egy mese" 365 mesét tartalmaz,és aranyos mesék.Kislányom most már szereti ha mesélek belőle(19 hónapos)
Köszönöm a válaszokat.
A kisfiam a rímelős meséket szívesen hallgatja, persze csak akkor, ha nem túl hosszú. Van egy-két keménylapos könyvünk, de szeretnék még párat venni.
Egyelőre nem lefekvésnél mesélek, hiszen nálunk elalvás elött még a kajcsi a rituálé. Inkább napközben szoktam neki mesélni, mondókázni.
Első vagyok. Amiket írtam, mind ilyen kis rímelős versikék vannak benne. Nekünk ezek vannak meg (könyvesboltban és még sokat kint a piacon vettem 250-ért darabját)
Nyuszikák: [link]
Tappancs: [link]
és [link]
Kukurikú jó reggelt: [link]
Ess, eső, ess: [link]
Tapsi a kis tekergő: [link]
Fantázia: [link]
Macik, cicák: [link]
Bodri és a háziállatok: [link]
Kalandos utazás: [link]
Nagyon köszönöm a sok ötletet! Egy pár nekünk is megvan a felsoroltak közül, de így is írtam egy szép listát magamnak. :)
Mivel a Gazdag Erzsi Meseboltját ketten is ajánlottátok, így az biztosan az elsők között lesz amit megvesyzünk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!