Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idős babátoknál vettéte...

Mennyi idős babátoknál vettétek észre, hogy mindent ért amit mondtok neki?

Figyelt kérdés
2011. jún. 4. 11:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

17 hónapos volt. ment és csinálta amit mondtam

(szedd össze a játékokat, menjünk fürödni-bemászott a kádba, vetkőzz le- ezt nem tudja de próbálja :D, együnk-felült az asztalhoz...)

2011. jún. 4. 12:56
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
16 hónapos kora körül már mindent megértett. 2 éves szülinapja után kezdett 3 szavas mondatokat mondani.
2011. jún. 4. 14:44
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
13 hónapos volt a kisfiam, amikor olyan összetett dolgot megcsinált, amit mondott neki a párom, hogy onnantól kezdve már nagyon vigyáztunk, mit mondunk, mert sejtettük, hogy mindent ért. Addigra már beszélt is valamennyire, egyre több új szava volt.
2011. jún. 4. 19:39
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem úgy kezdte, hogy mindent ért. Fokozatosan megy az is.
2011. jún. 4. 20:03
 5/16 A kérdező kommentje:

Tudom,hogy fokozatos a dolog.Én arra vagyok kíváncsi,amikor eljutott arra a szintre,hogy mindent ért.

Köszönöm a válaszokat!

2011. jún. 5. 09:58
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Kb. egy éves lehetett a fiam, mikor észrevettük, hogy egy csomó mindent ért. Pl. nyomtattam, (szereti hallgatni a hangját) és mondtam neki "ideadod a papírt a nyomtatóból?" erre fogja a kinyomtatott oldalt, és odahozza vigyorogva. De a "keresd meg apát/ a papát/ a kutyust"-ra is reagál. Ha a szüleimnél vagyunk, a falon megmutatja a kutyás naptárt, ha kérjük.

Szerintem egyébként biztos többmindent ért, sokkal több szót ismer, mint gondolnám (tudja, hogy a kiskocsi meg a járgány is a bébitaxija) csak mivel még nem beszél, nem reagál mindenre közérthetően.

2011. jún. 8. 16:39
 7/16 anonim ***** válasza:
Kb. 2 éves. Ilyenkor már válaszolgat is, és egyértelmű, hogy megérti, amit mondtam neki...:)
2011. jún. 8. 21:52
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
13 hónapos a lányom,és mindent megért...például mondom neki,hogy másszon az ágyába és feküdjön le,mert pelust cserélünk...megy és csinálja:)Nagyon okos:)
2011. jún. 8. 23:00
 9/16 anonim ***** válasza:

Hááát az én kisfiam is nagyon okos, mégis azt mondom, hogy mostanában ért meg mindent.

Pl.: nehogy lenyeld a magot, légyszíves köpd ki, a piros színű málnalevet hozd ide, a bilibe kakiljál,stb.

Az összetett cselekvéseket, komplett feladat végrehajtásokat most csinálja, érti magától meg.

1 hónap múlva lesz 2,5 éves

Most mondom azt, hogy biztonsággal megért mindent.

Pl:

Hűtőből a mustárt és a felvágottat hozd ide légyszíves és hozd az üdítődet is.

2011. jún. 8. 23:14
 10/16 anonim ***** válasza:
13 hós a kislányom és egy ideje(pár hete) újabb, és újabb meglepetések érnek, amikor valamit mondok és csinálja. És amikor apának elmesélem, megismétli. De nekünk papirunk van róla, hogy az értelmi fejlődése jóval előbb van az átlagosnál:), (neurológusnál jártunk vele 3 hónappal ezelőtt).
2011. jún. 8. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!