Mennyi idős babátoknál vettétek észre, hogy mindent ért amit mondtok neki?
17 hónapos volt. ment és csinálta amit mondtam
(szedd össze a játékokat, menjünk fürödni-bemászott a kádba, vetkőzz le- ezt nem tudja de próbálja :D, együnk-felült az asztalhoz...)
Tudom,hogy fokozatos a dolog.Én arra vagyok kíváncsi,amikor eljutott arra a szintre,hogy mindent ért.
Köszönöm a válaszokat!
Kb. egy éves lehetett a fiam, mikor észrevettük, hogy egy csomó mindent ért. Pl. nyomtattam, (szereti hallgatni a hangját) és mondtam neki "ideadod a papírt a nyomtatóból?" erre fogja a kinyomtatott oldalt, és odahozza vigyorogva. De a "keresd meg apát/ a papát/ a kutyust"-ra is reagál. Ha a szüleimnél vagyunk, a falon megmutatja a kutyás naptárt, ha kérjük.
Szerintem egyébként biztos többmindent ért, sokkal több szót ismer, mint gondolnám (tudja, hogy a kiskocsi meg a járgány is a bébitaxija) csak mivel még nem beszél, nem reagál mindenre közérthetően.
Hááát az én kisfiam is nagyon okos, mégis azt mondom, hogy mostanában ért meg mindent.
Pl.: nehogy lenyeld a magot, légyszíves köpd ki, a piros színű málnalevet hozd ide, a bilibe kakiljál,stb.
Az összetett cselekvéseket, komplett feladat végrehajtásokat most csinálja, érti magától meg.
1 hónap múlva lesz 2,5 éves
Most mondom azt, hogy biztonsággal megért mindent.
Pl:
Hűtőből a mustárt és a felvágottat hozd ide légyszíves és hozd az üdítődet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!