Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Két hónapos korára csak 1...

Két hónapos korára csak 1 kg-t hízott a kislányom, anyatejes, kevés a tejem?

Figyelt kérdés
Igény szerint szoptattam eddig, nem mértem két szopi között, csak heti 1x, de félek, hogy kevés ez az 1 kiló... :(
2011. jún. 1. 20:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
A havi 1 kiló, vagy akár 800 gramm az nagyon szép eredmény. Az orvosod meg a védőnőd nem százasok. Én akkor hagytam ott a gyerekorvost, amikor közölte velem, hogy nem értem a gyerekem jelzéseit, mert ha márványos a bőre és reszket az szerinte nem azt jelenti, hogy fázik és ha cuppog a kezén és közben sír akkor nem éhes. Pfff... Ja és közölte, hogy éjjel ne adjak neki tápszert csak szoptassam... Oké, de nem volt tejem és ezt tudta is... Két órán keresztül volt a cicimen, már nagyon fáj, de ő ugyanolyan éhes volt mint a szopi elején... Orvost váltottam, azóta minden rendben. Lelkileg is!
2011. jún. 2. 08:06
 12/21 A kérdező kommentje:
Ma voltunk 2 hónapos ultrahang szűrésen, és az ottani dokinő ahogy meglátta a babámat, azt kérdezte, hogy "mit eszik ez a gyerek?" :( Kérdeztem, hogy soványnak látja? Azt mondta, az átlagnál vékonyabb... De ma megmértem a hosszát, 59 cm, és 51 cm-vel született. Tehát szerintem ezért is néz ki így, mert hosszú baba. Igaz, persze, ha már két kilót hízott volna, akkor vaskos lenne, de így nem az. Megint nagyon elkeseredtem, már tiszta ideg vagyok... :(
2011. jún. 2. 16:09
 13/21 anonim ***** válasza:
3. vagyok! Na akkor egy sztori, hogy kicsit megnyugodj. Egy ismerősömnek gyönyörű, hurkás, 10 hónapos babája volt (már 11 hónapos), de olyan igazi kicsattanok az egészségtől és a kajától baba (lógnak a pofizacsijai, nagyon cuki), mikor elvitték dokihoz, aki közölte, hogy a gyerek ÉHEZIK, mert "csak" 9 kiló és már 9,5nek kellene lennie a mindent tudó táblázat alapján. Közölte, hogy etessék gyakrabban és nyomjanak bele még több kaját! A csajszi annyit eszik, amennyit akar, a szülők soha nem veszik el előle a kaját, amíg kéri. Nah, ennyit a nagytudású dokikról, akik nem képesek felfogni, hogy ahogy a felnőttek között is van magas/alacsony, kövér/sovány, úgy a babák között is. Ne idegeskedj, ezzel csak ártasz a tejednek, magadnak, a babádnak! Esetleg a 3 óránkénti etetést próbáld meg, nekünk más miatt javasolták (nem aludt a babánk), de nagyon bevált!!! Drukkolok, hogy minden egyenesbe jöjjön! Hallgass az ösztöneidre, azok nem tévednek! Egyébként ilyenkor látom, hogy mi milyen szerencsések vagyunk a mi doktornéninkkel és védőnéninkkel:o) Hát igen, ők sem egyformák...
2011. jún. 2. 21:34
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszi 3.! Te azt írtad az elején, hogy a Te babád is lassan indult. Ez mit jelent, mennyire lassan? És utána mikor hozta be a lemaradást?
2011. jún. 2. 21:54
 15/21 anonim ***** válasza:

Hát, 2980grammal született, 2810grammal hoztuk haza és az első hónap végén volt 3330gramm. 1,5 hónapos volt, mikor elkezdett 250grammokat hízni hetente. Én is rengeteget idegeskedtem, mert elég vékony volt a Picilány, de szerencsére engem a védőnő is és az orvos is nagyon biztatott. Sokszor már ott tartottam, hogy akkor jöjjön a tápszer, amit nem gondolok ördögtől valónak, de végül nem kellett. Mostmár 7 hónapos elmúlt és közel 8 kiló.

De van egy másik ismerősöm, akinek van egy szintén 11 hós babája és még csak múlt héten érték el a 7!!! kilót. Kérdeztem is, hogy őket nem paráztatja-e a doki, de azt mondta nem, a doki ránézett, látta, hogy ő is vékony, apa is az, akkor a gyerek miért lenne kövér???!!!!

2011. jún. 2. 22:08
 16/21 A kérdező kommentje:
Ma eljutottam én is oda, hogy holnap visszamegyek a dokihoz és a védőnőhöz, és megbeszélem velük, hogy mi legyen, hogyan tovább, mert jót akarok a babámnak. Ha esetleg azt javasolják, hogy pótoljak, akkor is folytatom a szoptatást, meg fejek, remélem vissza tudom valahogy hozni a tejem, mert sajnos érzem is, hogy kevesebb az idegességtől.
2011. jún. 2. 22:22
 17/21 anonim ***** válasza:
Sokat pisil és kakil egyébként a babád?
2011. jún. 2. 22:37
 18/21 A kérdező kommentje:

Napi 1 nagy adag teli pelus kaki, vagy két kisebb adag. Pisiből úgy van, hogy az éjszakai az nagyon tele van, nappal meg kb 4-5x cserélem.

Ma itt volt édesanyám, aki már követeli a tápszert, mert annyira félti az unokáját, szerinte nagyon vékony, a testvéremmel ennyi idősen mi már nem 1 hanem 2 plusz kilót szedtünk fel magunkra, és ő ebből indul ki. Hát lehet, hogy igaza van, annyira rossz, nem tudom mi lesz. De holnap meginterjúvolom megint a dokit is. :/

2011. jún. 2. 23:56
 19/21 anonim ***** válasza:

Megint 3. vagyok! Majd írd meg, hogy miben maradtatok a dokival! Nekem egyébként bevált a sör (alkoholmentes barna) és a Laktoherb tea tejszaporítónak. Na meg a rengeteg evés...:o)

Az én Anyukám is azt mondta, hogy tápszerezzem a babámat, mert éhezik. Ő gyógyszertárban dolgozik, szakértőnek érezte magát ebben a témában. Szörnyű volt, mert szerinte mindenre az volt a megoldás, a végén már ordítottam vele, hogy hagyjon békén, a gyerekem nem az éhségtől, hanem a pocifájástól sír... Na, akkor leállt, most meg el van ámulva, hogy a babám milyen kis husi.

Ha a tápit javasolja a doktornéni, akkor is szoptass, minden kajánál előbb tedd cicire, aztán jöhet a tápszer! Így szaporíthatod a tejed. Csak ügyesen és kitartás!!!!!

2011. jún. 3. 08:35
 20/21 A kérdező kommentje:

Köszi! Ti akkor végül nem tápszereztetek? Most mértem kétszer, egyszer 40-et, másfél óra múlva a másik ciciből 30-at evett, ez nagyon gáz, tényleg kevés. Eddig azt hittem a mérleg nem jó. Most se vagyok elájulva a mérlegtől, mert össze vissza ugrál, de azt hiszem hinnem kell neki, sajnos ez van, de azt akarom hogy jól lakjon a babám, most felengedek neki egy 100as tejes a fagyasztóból. Sajnos már ott is nagyon kevés van :(

Szaporítok jelenleg mindennel amivel csak tudok!

2011. jún. 3. 11:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!