Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy csináljátok? Hozzátáplálás!

Bogyo110 kérdése:

Hogy csináljátok? Hozzátáplálás!

Figyelt kérdés
Annyi mindent olvasok a hozzátáplálással kapcsolatban probálok is tanácsokat adni másoknak de valahogy mégis én akadok meg a babómmal !A helyzet a következő elmutunk 4 hosak és 3.5 hónapos jkorátol táplálunk hozzá(tápszeres születése óta)amugy orvosi javaslatra keztük előbb szorulás miatt!Problémám a következő mi üveges kajcsikat fogyasztunk gyümit és föziket!napirendünk a következő általában fél nyolc felé kel 8kor 150ml tápi délben egy fél vagy háromnegyed üveges gyümi .na és itt a probléma nem tudom hogy ezután a gyümi menyiség után kell e adnom neki tápot mert a gyümi kanalazás közben össze zárja a száját ha már nem kér viszont volt hogy megetettem utánna tápival 90ml.-vel és azt is megette nem szeretném tul etetni m!aztán négykor tejpépet eszik az 130ml majd este 8-kor 180ml tápi aztán reggelig alvás !szerintetek jó ez igy ?egyszerüen nemtudom mennyit kell eniük az üveges kajcsibol van ki azt mondja elég a fele is meg stb de nem szeretném ha 2 óra mulva meg orditana hogy éhes de azt se hogy ne fejlődjön bocsi a hosszu magyarázatért de mindig itt kapok jó válaszokat tőletek előre is köszönöm!
2011. máj. 30. 22:38
 1/5 anonim ***** válasza:
Amennyit elfogad, annyit adj neki az üvegesből és nyugodtan kínáld meg tápszerrel is. Még bőven ráérsz teljesen kiváltani egy étkezést. Lehet nem ízlik neki a gyümi, hogy összezárja a száját? Vagy abból már elég neki, vagy megunta a kanalazást. Én a mai napig, van hogy megkínálom tápszerrel, pedig 16 hós! De most jönnek a fogai és alig akar szilárdat enni. Lesznek még ilyen időszakok nálatok is. Legyél rugalmas és laza! :)
2011. máj. 30. 22:48
 2/5 anonim ***** válasza:
Mi is elég korán kezdtük a hozzátáplálást, 4 hónaposan. Én így csináltam 8-kor tápszer(200), 10,30-11,00 gyümölcs (egész üveg) én ez után ha szomjas akkor teát, vagy gyümölcslevet adok neki. Ha összezárja a száját akkor nem kér, akkor hagyd mert elég neki. Nekem sem eszi meg mindig az egész üveget ( bár ez ritka:) Mivel a gyümölcs tízórai ezért én ebédre főzeléket adtam neki 13,00-13,30-kor, ilyenkor egész üveg, sima zöldség főzelék hús nélkül, husisat 5 hónapos kortól adtam neki utána 90-120 tápszer. Uzsonnára 16-17-kor mi tápszert eszünk 180-200 ez lehet tejpép is, mi vacsira eszünk tejpépet/joghurtot 19,00-kor utána fürdés, és este alvás előtt 20,00-kor tápszer 120-150. Nekem éjszaka 6 hetes kora óta nem kel fel úgyhogy nem marad éhes ez után. Szerintem jól csinálod, mert ha éhes lenne akkor felkelne éjszaka és jelezne hogy kevés volt a vacsi:) Ha nem eszi meg az egész üveget a gyümölcsből akkor teát adj neki többet, ha az ebédből nem eszi meg az egészet akkor több tápszert adj neki. Szerintem nem lehet túletetni, mert jelzi ha elég. ( nekem már simán ellöki az üveget ha nem kér többet) bocs ha hosszú voltam, remélem tudtam segíteni.
2011. máj. 30. 22:52
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem kevésnek tűnik a tápszer mennyisége, de persze nem tudom, mekkora a babád. Féléves koráig, még ha el is kezdted a hozzátáplálást, a tápszernek kellene lennie a fő táplálékának, szerintem még nem kellene teljes étkezést kanalas ételekkel kiváltani. Én úgy csinálnám a helyedben, hogy minden etetés után megkínálnám tápszerrel, ha elfogadja, az a legjobb. Nem fogod ezzel túletetni, és ha esetleg kevés lett volna neki a kajcsi, ezzel legalább kipótolja.

Az én kisfiam 6-7 hónaposan evett meg egy egész üveg bébiételt, akkor volt kb. 9 kg, így szerintem a te picidnek elég lehet a fél üveg bébiétel. A kisfiam most 10 hónapos, de még mindig 4x eszik tápszert, reggel-este és a főétkezések között (3x eszik szilárdat, nem is keveset). Az más kérdés, hogy ő nem kap teát, csak tápszert és vizet.

Még egy gondolat: nálunk a hozzátáplálás kezdetén a bébiételek iszonyatos szorulást okoztak, úgyhogy nem értem a dokidat :/ Miért nem inkább másik fajta tápszert javasolt?

2011. máj. 31. 00:31
 4/5 anonim ***** válasza:

Nálunk reggel tápi van, 10órainak gyümi vagy főzi (üveges vagy házi ez sok mindentől függ).Aztán 13-14 óráig is elvan, de volt, hogy megevett egy egész üveggel és 2 óra múlva ordított kajáért.Nem minden lakatja jól, a sütőtök pl abszolút nem de imádja.Én gyümi vagy főzi után vagy előtt nem adok tápit mert nem fogadja el.Jóllakik ő csak hamarabb lesz éhes.A tejpépet már 2. dobozzal dobom a kukába, mert pont az nem kell neki ami finom :)

Szerintem ha a te babád elfogadja a tápit a gyümi után akkor nyugodtan, legalább nem borul fel a napirendetek.Mi 5 hósak vagyunk de sosem volt konkrét napirendünk, minden attól függ, hogy mikor kel (ma pl 3/4 6-kor, tegnap 1/4 8-kor)így elég nehéz.

Túletetni amúgy nem tudod, nem eszik többet ha már jóllakott:)

5 hós kiscsaj anyuja (3,5 hós kora óta táplálunk hozzá)

2011. máj. 31. 08:53
 5/5 anonim ***** válasza:
:o) Én is ezzel küzdök, és tettem már fel kérdést ugyanebben a témában. Nálunk most azt próbálom bevezetni, hogy nappal 3 óránként megetetem, mert éjjel még 2x felkelt eddig (most pénteken lesz 16 hetes). Így most reggel 8kor 150ml tápszer, 11kor 1/4 vagy 1/2 üveg bébikaja - gyümi és mellé kb 90ml tápszer, 2kor megint 150ml tápszer, 5kor újból a 1/4 üveg gyümi és 100ml tápszer. 1/2 7-7körül vacsi: ekkor 240ml-tápig meg sem áll! Ebbe szoktam neki tenni 2 kanál rizspépet, így már csak 1x kel éjjel. Egyébként azt vettem észre, hogy nappal "nem ér rá" enni, ezért éjjel pótolja. Ezért próbálom gyakrabban etetni nap közben. Lassan már én is szeretnék kiváltani egy evést délelőtt, de nekem is hamar megunja a kanalazást. Túletetni nem tudod, úgyis csak annyit fogad majd el a tápszerből, amennyi neki kell. (Még annyit,hogy a babám kislány, most 62 cm, és több, mint 7 kg. - pontosabbat holnap tudok, holnap megyünk mérekezni)
2011. máj. 31. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!