Hogy csináljátok? Hozzátáplálás!
Nekem kevésnek tűnik a tápszer mennyisége, de persze nem tudom, mekkora a babád. Féléves koráig, még ha el is kezdted a hozzátáplálást, a tápszernek kellene lennie a fő táplálékának, szerintem még nem kellene teljes étkezést kanalas ételekkel kiváltani. Én úgy csinálnám a helyedben, hogy minden etetés után megkínálnám tápszerrel, ha elfogadja, az a legjobb. Nem fogod ezzel túletetni, és ha esetleg kevés lett volna neki a kajcsi, ezzel legalább kipótolja.
Az én kisfiam 6-7 hónaposan evett meg egy egész üveg bébiételt, akkor volt kb. 9 kg, így szerintem a te picidnek elég lehet a fél üveg bébiétel. A kisfiam most 10 hónapos, de még mindig 4x eszik tápszert, reggel-este és a főétkezések között (3x eszik szilárdat, nem is keveset). Az más kérdés, hogy ő nem kap teát, csak tápszert és vizet.
Még egy gondolat: nálunk a hozzátáplálás kezdetén a bébiételek iszonyatos szorulást okoztak, úgyhogy nem értem a dokidat :/ Miért nem inkább másik fajta tápszert javasolt?
Nálunk reggel tápi van, 10órainak gyümi vagy főzi (üveges vagy házi ez sok mindentől függ).Aztán 13-14 óráig is elvan, de volt, hogy megevett egy egész üveggel és 2 óra múlva ordított kajáért.Nem minden lakatja jól, a sütőtök pl abszolút nem de imádja.Én gyümi vagy főzi után vagy előtt nem adok tápit mert nem fogadja el.Jóllakik ő csak hamarabb lesz éhes.A tejpépet már 2. dobozzal dobom a kukába, mert pont az nem kell neki ami finom :)
Szerintem ha a te babád elfogadja a tápit a gyümi után akkor nyugodtan, legalább nem borul fel a napirendetek.Mi 5 hósak vagyunk de sosem volt konkrét napirendünk, minden attól függ, hogy mikor kel (ma pl 3/4 6-kor, tegnap 1/4 8-kor)így elég nehéz.
Túletetni amúgy nem tudod, nem eszik többet ha már jóllakott:)
5 hós kiscsaj anyuja (3,5 hós kora óta táplálunk hozzá)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!