Aki nem főz otthon csak ritkán az hogyan oldja meg a babának az ebédet?
Hát én is főleg csak neki főzök,azt hamar összedobom míg alszik.Általában havonta egyszer főzök egy nagy adag husit neki,leturmixolom,és jégkockatartóban lefagyasztom,így azt mindig csak bele kell dobni a kész főzelékbe.Zöldséget meg mindig annyit főzök neki,hogy 2 napra elég legyen.
Illetve most már próbálok úgy főzni hétvégén(sajna csak akkor jut rá időm),hogy ő is ehessen belőle(kevesebb fűszerrel,vagy rántás nélkül).
Szia!
Barátnőmék csak hétvégén főznek otthon (vagy ő vagy az anyósa) hétköznap hordja az ebédet valahonnan. Ő is bébiételt ad a babának és ha olyan van ebédre amit a kicsi is ehet akkor azt is. Mellette ad gyümölcsöket, kekszet, tejpépet, tápszerből csinál tejbegrízt.
Szerintem meg lehet oldani, hogy főzz a babádnak. Ha nem tudsz vagy nem akarsz akkor nem kell minden nap, le lehet fagyasztani kisebb adagokban a kaját neki, én is így csináltam és csak elővettem annyit amennyit egyszerre megevett, felmelegítettem és ehette is. Még pici volt jégkocka tartóban is fagyasztottam le neki főzelékeket és pár kockát csak kiolvasztottam ebéd előtt. Ha egy héten 1x megfőzöl 3-4 féle kaját neki akkor egész héten tud mit enni és így neked is kényelmes.
Én is erre gondoltam,vettem is csirkemellet.De azt főzitek,turmixoljátok és úgy jégkockatartóba?És egy kockát adtok egy evésre?tojás nélküli tésztát is vettem,mert már azt is bevezettük,abból mennyit tegyek egy evésre?És ha előre megcsináltok pl 3fajta kaját azt mibe fagyasztjátok?Én úgy halottam,hogy krumplis kaját nem jó fagyasztani,mert felengedés után nem jó a krumpli...
Én is meg tudnám csinálni míg alszik,eddig azért is volt jó a bébikaja,mert mindet megevett belőle ami a korának megfelelő,nem válogatott.
Hétvégén van,hogy én is főzök,de általában akkor meg anyáéknál vagyunk és ha ott olyan ebéd van amit ehet,akkor kap belőle.Tízórai és uzsonna az már csak olyan amit én csinálok meg neki,ha főzeléket eszik uzsonnára akkor szoktam néha még bébikaját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!